Αρνείται κάθε εμπλοκή σε υποθέσεις εκβίασης ο εκδότης

«Δεν δικαιολογείται η σπουδαιότητα της υπόθεσης όπως έχει αναδειχθεί από τα ΜΜΕ», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου που συνελήφθη για εκβίαση επιχειρήσεων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου.

Λίγο πριν ο εκδότης και οι δύο δημοσιογράφοι, που επίσης συνελήφθησαν χθες, οδηγηθούν στον εισαγγελέα ο γνωστός ποινικολόγος είπε ότι ο εντολέας του αρνείται κάθε εμπλοκή σε παράνομες πράξεις.

Επίσης, αμφισβήτησε το υλικό καταγεγραμμένων συνομιλιών που περιλαμβάνεται στη δικογραφία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι συνομιλίες μού θυμίζουν περισσότερο σενάριο».

Ο συνήγορος του εκδότη έκανε λόγο για «ερμηνεία συνομιλιών που καταγράφονται αποσπασματικά» και πρόσθεσε ότι ο εντολέας του φέρεται μέλος εγκληματικής οργάνωσης «που απαρτίζεται από τρεις εκ των οποίων τον έναν δεν τον γνωρίζει».

Απέδωσε επίσης την όλη εμπλοκή του εκδότη σε «προσπάθεια κάποιων που έχουν θιγεί από δημοσιεύματα, να τον μετατρέψουν σε εκβιαστή ενώ είναι μάχιμος δημοσιογράφος που ασχολείται με πολιτική, κοινωνία και αθλητικά».

Η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάζεται σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν να λογοδοτήσουν οι τρεις κατηγορούμενοι.

Ο εισαγγελέας τούς απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος. Και στους τρεις ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία και για δωροδοκία. Επιπλέον, σε βάρος του εκδότη ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει