Αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊούΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021, 06:00

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 14.014 κρούσματα του SARS-CoV-2, ο υψηλότερος αριθμός από τα τέλη του Οκτωβρίου, ενώ επίσημη έκθεση επιβεβαίωση ότι μεταδίδονται στην κοινότητα τα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού που αρχικά ταυτοποιήθηκαν στη Βραζιλία και στην Καλιφόρνια.

Η λατινοαμερικάνικη χώρα των 44 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει 2.322.594 κρούσματα του SARS-CoV-2 και 55.611 θανάτους ασθενών εξαιτίας του COVID-19 από την εκδήλωση της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων 163 τις προηγούμενες 24 ώρες, κατά τις υγειονομικές αρχές.

Ο δείκτης πληρότητας των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) έφθασε το 55,6% σε εθνική κλίμακα και το 60,3% στην πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες και στην περιφέρειά της, όπου ζουν κάπου 15 εκατομμύρια πολίτες.

Ενώ επιδημιολογική έκθεση επιβεβαίωσε χθες ότι κυκλοφορούν στην κοινότητα οι παραλλαγές του νέου κορωνοϊού που αρχικά ταυτοποιήθηκαν στη Μανάους, στο Ρίο ντε Τζανέιρο και στην Καλιφόρνια, πέραν του παραλλαγμένου στελέχους που αρχικά ταυτοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Λαμβανομένης υπόψη της συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων, είναι εξαιρετικά σημαντικό να ενισχυθούν τα υγειονομικά μέτρα», συστήνεται στην έκθεση.

Ενώ πλησιάζει το Πάσχα των Καθολικών, η Αργεντινή εντείνει τα μέτρα, ενώ κρατά κλειστά τα χερσαία σύνορά της. Ανέστειλε τις επιβατικές πτήσεις από τη Χιλή, το Μεξικό και τη Βραζιλία.

Οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Ιρλανδία είχαν ανασταλεί ήδη.

Στην Αργεντινή, όπου η εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης του πληθυσμού για τον νέο κορωνοϊό άρχισε την 29η Δεκεμβρίου, περίπου 3 εκατομμύρια πολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση των εμβολίων τους, ενώ περίπου 600.000 έχουν λάβει και τη δεύτερη.

Η Λατινική Αμερική είναι αντιμέτωπη με απότομη αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού. Τα κρούσματα αυξάνονται με εκρηκτικό ρυθμό εξαιτίας της βραζιλιάνικης παραλλαγής σε αρκετές χώρες της περιφέρειας.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021, 06:00Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει