Αρνητικό τεστ PCR οφείλουν να διαθέτουν όσοι θέλουν να μεταβούν αεροπορικώς στην ΟλλανδίαΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020, 08:50

Όλοι οι επιβάτες από περιοχές υψηλού «κινδύνου», συμπεριλαμβανομένων και των χωρών-μελών της ΕΕ, θα είναι υποχρεωμένοι από τα μεσάνυχτα της 29ης Δεκεμβρίου να είναι εφοδιασμένοι με τεστ PCR (σ.σ. αλυσιδωτής αντίδρασης της πολυμεράσης, ή πιο απλά μοριακό τεστ) το οποίο να πιστοποιεί ότι δεν έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό όταν φθάνουν αεροπορικώς στην Ολλανδία, ανακοίνωσε χθες η ολλανδική κυβέρνηση.

Χθες Τετάρτη, όλες οι χώρες του κόσμου ανεξαιρέτως συμπεριλαμβάνονταν στις «ζώνες κινδύνου» μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό στον χάρτη του ολλανδικού Yπουργείου Εξωτερικών.

«Το μέτρο τέθηκε ήδη σε ισχύ από τη 15η Δεκεμβρίου για τους υπηκόους των επιλεγόμενων τρίτων χωρών. Η κυβέρνηση το επεκτείνει πλέον σε όλες τις πτήσεις με προορισμό την Ολλανδία» ανέφερε η Χάγη.

Η Χάγη διευκρίνισε επίσης ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει την υποχρέωση να παρουσιάζεται αρνητικό τεστ PCR σε όλους τους επιβάτες από κράτη της ΕΕ που φθάνουν στην ολλανδική επικράτεια με άλλα μέσα μεταφοράς, όπως «τρένα, λεωφορεία και πλοία».

Την Κυριακή η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη η οποία ανέστειλε όλες τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, μερικές ώρες αφού η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως επιβάλλει περιοριστικά μέτρα σε πολλούς τομείς της χώρας για να περιοριστεί η εξάπλωση νέου στελέχους του SARS-CoV-2, που θεωρείται ακόμα πιο μολυσματικό.

Τη 14η Δεκεμβρίου, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε νέα σειρά μέτρων για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, των αυστηρότερων που έχουν επιβληθεί αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία.

Ο Ρούτε ανακοίνωσε lockdown πέντε εβδομάδων, που θα διαρκέσει ως τη 19η Ιανουαρίου.

Τα κρούσματα κατέγραψαν αλματώδη άνοδο την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την Τρίτη (+42%, στα 83.240). Τα νοσοκομεία προειδοποίησαν ότι τις επόμενες εβδομάδες θα αναβάλουν όλες τις μη απολύτως απαραίτητες επεμβάσεις και επισκέψεις για να αντιμετωπίσουν την έξαρση της πανδημίας, ενώ το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως ο αριθμός των διαθέσιμων κλινών σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) θα αυξηθεί στις 1.450.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020, 09:03Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει