Αρχαίο ρωμαϊκό λουτρό χρησιμοποιείται εδώ και 2.000 χρόνιαΑνάμεσα σε καταπράσινα δάση βρίσκεται η πόλη El Hamma στο βόρειο τμήμα της Αλγερίας, στην επαρχία Khenchela. Διακρίνεται για το ήπιο, μεσογειακό κλίμα της και διαθέτει γραφικά αξιοθέατα και μοναδικά φυσικά τοπία.

Μεταξύ αυτών, μπορείτε να βρείτε ένα σπάνιο… κόσμημα – ένα αρχαίο ρωμαϊκό λουτρό που υπάρχει εδώ και 2.000 χρόνια και έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενη εθνική ιστορική κληρονομιά στην περιοχή. Το λουτρό ονομάζεται Hammam Essalihine και διατηρείται ακόμα και σήμερα όπως ήταν πριν από χιλιάδες χρόνια. Γνωστό για τα θεραπευτικά του οφέλη, το λουτρό λειτουργεί σαν τουριστικό αξιοθέατο προσελκύοντας όχι μόνο τους ντόπιους, αλλά και τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Το λουτρό βρίσκεται ανάμεσα σε βουνά ύψους 1.500 μ. και σε συνδυασμό με την ξεχωριστή αρχαία ρωμαϊκή αρχιτεκτονική και τις θεραπευτικές ιδιότητες του νερού του προσελκύει κάθε χρόνο περίπου 700.000 επισκέπτες. Τα νερά του Hammam Essalhine φημίζονται για την καθαρότητά τους και την πλούσια περιεκτικότητά τους σε μέταλλα.

Η θερμοκρασία του νερού φτάνει περίπου τους 70 ° C και πιστεύεται ότι βοηθάει σε ρευματικές, δερματολογικές και αναπνευστικές ασθένειες. Το Hammam Essalihine διαθέτει δυο λουτρά – το ορθογώνιο σχεδιασμένο για άντρες και το κυκλικό που χρησιμοποιείται από τις γυναίκες.Κάθε λουτρό έχει διάμετρο οκτώ μέτρων και βάθος σχεδόν 1,5 μέτρο.

Το μέρος αυτό, ακόμα και μετά από 2.000 χρόνια σεισμών, πολιτικής αστάθειας, οικονομικών αγώνων ακόμη και πολέμων, εξακολουθεί να υπερηφανεύεται και να συνεχίζει την παράδοση μιας καθημερινής τελετής κολύμβησης. Τα λουτρά είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού των κατοίκων της Αλγερίας, καθώς χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα ως χώρος κοινωνικής συγκέντρωσης και συζήτησης.

Πηγή: perierga.gr


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, 04:15

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει