Αστυνομική βία στην πλατεία της Ξάνθης καταγγέλλουν νεαροί


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, 16:13

Τραμπουκισμούς και ύβρεις από δυνάμεις της Αστυνομίας στην Ξάνθη καταγγέλλουν πως δέχθηκαν νεαροί στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στην καταγγελία τους, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, αναφέρουν πως τηρούσαν τα μέτρα και φορώντας μάσκες κάθονταν στην πλατεία, όταν ομάδα Αστυνομικών επιδόθηκε σε τραμπουκισμούς σε βάρος τους.

Μάλιστα δημοσιεύουν και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό στο οποίο ακούγονται βρισιές καθώς και απαιτήσεις περί διαγραφής των βίντεο στα οποία είχαν καταγράψει τη συμπεριφορά των αστυνομικών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά της Αστυνομίας για το συμβάν σύμφωνα με το xanthinea.gr.

 

Παρατίθεται αυτούσια η ανάρτηση νεαρού για το περιστατικό:

«Όλα ξεκίνησαν χτες το απόγευμα, περίπου στις 6 και 20, όταν ενώ καθόμασταν στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης, με μάσκες και τις αποστάσεις που έχουν επιβάλει» περιγράφει το περιστατικό ο νεαρός και συνεχίζει: «Μας έκαναν ντου περισσότεροι από 20 Αστυνομικοί και Ασφαλίτες. Μας περικύκλωσαν. Μπήκε στην μέση ο Διευθυντής Αστυνομίας (όπως μας ανέφερε πως είναι) και λέει “Λοιπόν, σας δίνω περιθώριο 5 λεπτά να έχετε φύγει όλοι στα σπίτια σας”. Όταν ο πρώτος ρώτησε για ποιο λόγο, αφού φοράμε μάσκες και τηρούμε τα μέτρα του επιτέθηκαν πρώτα λεκτικά λέγοντας “Δε θα ρωτάτε εδώ. Απλά θα κάνετε ό,τι σας λέμε. Τέλος”.

»Μετά από άρνηση του πρώτου, του όρμηξαν. Ξέφυγε και όπως φαίνεται και ακούγεται και στο βίντεο, ο Διευθυντής Αστυνομίας λέει στον νεαρό “φεύγεις ρε π…; Ε π….”. Ζήτησα τον λόγο εγώ και τον ρωτάω για ποιο λόγο μιλάτε έτσι; Και χωρίς δεύτερη σκέψη με όρμηξαν. Τους ρωτούσα για ποιο λόγο με ορμάνε και μου έλεγαν “σιωπή, μη μιλάς” και μετά απ’ την επίθεση καταλαβαίνοντας πως δεν θα έχουν πως να το δικαιολογήσουν όλο αυτό, μας απαίτησαν να σβήσουμε τα βίντεο απ’ τα κινητά μας μετά βίας. Όταν εμένα μετά από μάχη που είχα μαζί τους κατάφεραν να με πάνε στο περιπολικό και να μου σβήσουν τα βίντεο με τις εγκληματικές τους πράξεις, ερχόταν ο φίλος μου ο “Haik” από πίσω να τους απωθήσει να με πάρουν μέσα. Με αποτέλεσμα να του λένε “θα έχεις την ίδια κατάληξη και εσύ…σβήσε το βίντεο” και ύστερα μπροστά σε πλήθος κόσμου είχε το χέρι του στο όπλο και τον απειλούσε και αυτόν να σβήσει τα βίντεο που τους “έκαιγαν”.

»Δυστυχώς κατάφεραν να σβήσουν τα περισσότερα βίντεο. Ευτυχώς 3 σημαντικά αρχεία σώθηκαν και είναι το παρακάτω αρχείο σε 3 αποσπάσματα. Όση ώρα μου είχαν γυρισμένο το χέρι και έτοιμο να σπάσει μου έλεγαν “π….α πονάς; Από εδώ και πέρα αυτά είναι τα νέα δεδομένα. Εμείς θα κάνουμε ότι θέλουμε και εσείς θα είστε στη σιωπή με το κεφάλι κάτω π….α. Καταλαβες; Τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις μαλακίες που ξέρατε είναι παρελθόν. Τώρα θα κάνετε αυτό που λέμε εμείς π….ς”. Οι μέρες που ζούμε είναι πολύ σκοτεινές και επικίνδυνες και ελπίζω μετά απ’ αυτόν τον Πόλεμο να βρεθεί ξανά Ειρήνη, Υγεία και Αγάπη σε όλο τον κόσμο. Δε θα περάσει ο φασισμός. Αντίσταση στην καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Καμία υποταγή στην Χούντα που έχουν χτίσει ύπουλα και βίαια. Αντιστεκόμουν πάντα σε κάθε είδους φασισμού. Αντιστέκομαι και τώρα όπως φαίνεται και στο βίντεο. Θα αντιστέκομαι για όσο ζω για Ελευθερία, για ισότητα, για τα Ανθρώπινα δικαιώματα μας. Για την αξιοπρέπεια μας. Καλή μας δύναμη. Καλές αντοχές».

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, 16:31

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει