Αστυνομικοί έλεγχοι με 11 συλλήψεις και 54 προσαγωγές στη Θεσσαλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, στις αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο περιοχών όπου παρουσιάζεται αυξημένη εγκληματικότητα – παραβατικότητα, τον έλεγχο επιχειρήσεων συλλογής και επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, τον έλεγχο ατόμων, την προσαγωγή υπόπτων και τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Κατά τη διάρκεια της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν:

– (732) άτομα και συγκεκριμένα (626) ημεδαποί και (106) αλλοδαποί,
– (539) οχήματα και
– (14) επιχειρήσεις σκραπ.

Προσήχθησαν:

– (54) άτομα και συγκεκριμένα (44) ημεδαποί και (10) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν (11) άτομα και συγκεκριμένα:
– Έξι (6) άτομα, από τα οποία τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση, ανασφάλιστο όχημα και εμπρησμό από αμέλεια.
– Ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Πολωνίας, δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης για τα αδικήματα της απάτης και της αποτυχίας πληρωμής διατροφής των παιδιών του.
– Τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελληνική Επικράτεια και
– Ένας (1) ημεδαπός για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

Βεβαιώθηκαν (175) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

– Δύο (2) παραβάσεις για επαιτεία.
– Τρεις (3) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
– Δεκαέξι (16) παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.
– Εκατόν πενήντα τέσσερις (154) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (1 για μέθη, 15 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 9 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 1 για στέρηση άδειας οδήγησης, 6 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 1 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 2 για ΚΤΕΟ και 119 λοιπές παραβάσεις).

Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (2,04) ευρώ.

Επισημαίνεται ότι οι αστυνομικές αυτές δράσεις θα συνεχιστούν σε όλη τη Θεσσαλία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει