Αυθημερόν στις Σπέτσες με το νέο Nissan Juke


Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     


Μετά την άρση απαγόρευσης της κυκλοφορίας λόγω του COVID-19, η κανονικότητα έχει αρχίσει και πάλι να επανέρχεται αλλά με κανόνες.

Σίγουρα υπάρχουν ακόμα περιορισμοί, οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ωστόσο το μυαλό μας έχει ήδη αρχίσει να ταξιδεύει και θα συνεχίζει να το κάνει όσο οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν.

Το ιστορικό ξενοδοχείο Poseidonion Grand Hotel είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτήρια των Σπετσών

Σε 2,5 ώρες φτάνουμε Σπέτσες

Μέχρι να ξεκινήσουν και πάλι οι εκδρομές, που τόσο πολύ μας έχουν λείψει, θα «ταξιδέψουμε» με μία Τα αυτοκίνητα επιτρέπονται στις Σπέτσες μόνο για όσους διαθέτουν κατοικία…εκδρομή που μπορούμε να κάνουμε ακόμα και αυθημερόν από την Αθήνα.

Προορισμός μας οι Σπέτσες, ένα νησί με μεγάλη ιστορία που βρίσκεται σχεδόν 2,5 ώρες από την Πρωτεύουσα.

Όπως θα δείτε στο σχετικό video που γυρίσαμε τον περασμένο Φεβρουάριο, η μετάβαση είναι σχετικά εύκολη, ωστόσο θα πρέπει να έχετε στην άκρη του μυαλού σας πως τα αυτοκίνητα επιτρέπονται μόνο για όσους διαθέτουν κατοικία ή σχετική άδεια.

Ο παραλιακός δρόμος προς το παλιό λιμάνι με το νέαςς γενιάς Nissan Juke

Η Επανάσταση του 1821…

Πίσω από το τιμόνι της τελευταίας γενιάς Nissan Juke ούτε που καταλάβαμε πότε φτάσαμε στην Κόστα, δηλαδή στο σημείο που παίρνεις το πλοίο ή ένα θαλάσσιο ταξί για να περάσεις στο νησί από το οποίο ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821.

Εκεί μάθαμε την ιστορία για την περίφημη Αρμάτα, τις πολύ γνωστές εκδηλώσεις του νησιού ενώ δεν χάσαμε την ευκαιρία να κάνουμε και SUP στην παραλία της Αγίας Παρασκευής…

Δεν υπήρχε περίπτωση να βρεθούμε σε ένα τόσο όμορφο και ξεχωριστό μέρος και να μην κάνουμε και θαλάσσια σπορ! (η φωτογραφία είναι από την παραλία της Αγίας Παρασκευής)

Ξεκούραστο ταξίδι

Με το ιαπωνικό SUV γυρίσαμε σχεδόν όλο το νησί και διαπιστώσαμε παρά τα χιλιόμετρα που «γράψαμε» (και Η μέση κατανάλωση του Juke κυμάνθηκε στα 7,5 λίτρα/100χλμ.στο σύνολο της ημέρας) πόσο άνετο και ευχάριστο είναι.

Εφοδιασμένο με κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1.0 λίτρου και 117 ίππους ξεχάσαμε… ακόμα και πόσο έκαψε (κοντά στα 7,5 λίτρα στα 100χλμ.) έχοντας καλύψει σε μία ημέρα πάνω από 400 χιλιόμετρα.

Να σημειώσουμε και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη πρόσθεσε επιπλέον άνεση στις μετακινήσεις μας.

*Ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο Σπετσών Σπύρο Φαρδέλλο και την Χριστίνα Μαναβέλη.

 

Από αριστερά: Σπύρος Φαρδέλλος, Χριστίνα Μαναβέλη.και Βασίλης Σαρημπαλίδης

 

 

Δείτε το video από την αυθημερόν εξόρμηση που κάναμε στις Σπέτσες με το Nissan Juke

 

 

 Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει