Αυξάνεται η ζήτηση σε ιδιωτικά τζετ καθώς οι πλούσιοι Ρώσοι περνούν το lockdown στη Δύση

Ορισμένες ιδιωτικές εταιρείες αεροσκαφών jet έχουν διαπιστώσει ότι έχει αυξηθεί η ζήτηση των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πλούσιους Ρώσους πελάτες τους, οι οποίοι θέλουν να περάσουν τον χρόνο τους στη Δύση όσο διαρκεί η κρίση του κοωονοϊού, καθώς δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν με τις κανονικές πτήσεις λόγω των αυστηρών περιορισμών που επιβλήθηκαν από τις αεροπορικές εταιρείες και τις κυβερνήσεις.

Οι εν λόγω πελάτες επιλέγουν ως προορισμούς την Βρετανία ή την Κύπρο, όπου έχουν σπίτια, άδεια παραμονής, μερικές φορές επειδή έχουν διπλή ιθαγένεια ή έχουν στενούς συγγενείς στις χώρες αυτές αναφέρουν πηγές του κλάδου.

Για την κάθε πτήση, με την οποία μπορούν να ταξιδέψουν μέχρι 13 άτομα, πληρώνουν από 16.000-25.000 ευρώ, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

«Οι άνθρωποι έχουν κουραστεί από την κλεισούρα …αναζητούν τρόπους διαφυγής από αυτήν», δήλωσε ο Αλεξάντρ Όσιτ, ιδιοκτήτης της εταιρείας μίσθωσης τέτοιων αεροσκαφών JETVIP, επισημαίνοντας ότι έχει σημειωθεί αύξηση των πτήσεων μονής κατεύθυνσης προς την Ευρώπη τους τελευταίους δύο μήνες

Η χρήση ιδιωτικών αεροσκαφών τη στιγμή που οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες έχουν σταματήσει τις πτήσεις τους δεν είναι παράνομη και δεν αφορά μόνο την Ρωσία. Το ίδιο κάνουν και πλούσιοι Κινέζοι για να πάνε από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Κίνα, αλλά και οι πλούσιοι Αμερικανοί που επιλέγουν προορισμούς διακοπών που είναι για την ελίτ.

Τον Μάρτιο, πραγματοποιήθηκαν 250 πτήσεις με ιδιωτικά Jet μεταξύ της Μόσχας και Ευρώπης. Τα στοιχεία που προκύπτουν από την βάση δεδομένων παρακολούθησης πτήσεων, δείχνουν ότι 80 τζετ αεροσκάφη που ανήκουν σε ρωσικές και ευρωπαϊκές εταιρείες μίσθωσης ιδιωτικών αεροσκαφών, πραγματοποιήσαν τέτοιου είδους πτήσεις, παρότι δεν διευκρινίζεται πόσα άτομα επέβαιναν σε κάθε πτήση.

Οι πτήσεις συνεχίστηκαν και τον Απρίλιο, αλλά μειώθηκαν στις 61 πτήσεις μετ’ επιστροφής τον ίδιο μήνα, παρόλο που η Ρωσία ανέστειλε τις τακτικές και εμπορικές πτήσεις τσάρτερ προς και από τη Ρωσία, με ορισμένες εξαιρέσεις και εξαιτίας των περιορισμών που επιβλήθηκαν στη Μόσχα η οποία έγινε το επίκεντρο της επιδημίας.

Ωστόσο η συχνότητα τέτοιους είδους πτήσεων αυξήθηκε, φθάνοντας τις 107 πτήσεις στο διάστημα μεταξύ 1-26 Μαΐου.

Τρεις αεροπορικές πηγές, ανέφεραν ότι ο αριθμός των Ρώσων που ταξιδεύουν εντός της ρωσικής επικράτειας, τον Μάρτιο ξεπέρασε τον αριθμό εκείνων που ταξίδευαν στο εξωτερικό σε μια περίοδο που στην Ρωσία ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοίού ενώ στις ευρωπαϊκές χώρες ο αριθμός αυτός ήταν πολύ μεγαλύτερος.

Αυτή η τάση αντιστράφηκε με την πάροδο του χρόνου, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές και περισσότεροι άνθρωποι εγκαταλείπουν τη Ρωσία, η οποία αυτή την στιγμή βρίσκεται στην τρίτη θέση στον κόσμο ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων, παρότι έχει σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία χαμηλό ποσοστό θνητότητας.

Η εταιρεία Jet Partners, η οποία μισθώνει τζετ για ιδιωτικές πτήσεις, δήλωσε ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση για προορισμούς στη Γαλλία, την Ισπανία, την Κύπρο, τη Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι έτσι πιο ασφαλές να ταξιδεύουν με προορισμό τους τόπους διαμονής τους στο εξωτερικό» , δήλωσε η Μαργαρίτα Λομάκινα, εμπορική διευθύντρια της εταιρείας.

Ο Στανισλάβ Κρουγκλόφ, υπεύθυνος πωλήσεων της εταιρείας Vip Group Aero, δήλωσε ότι από τα μέσα Απριλίου υπήρξαν δεκάδες αιτήματα ναυλώσεων για πτήσεις προς Βιέννη, Λάρνακα και Ρίγα από άτομα και οικογένειες με παιδιά.

Η ιδιωτική αεροπορική εταιρεία Sirius Aero δήλωσε ότι οι τιμές των πτήσεων ήταν κατά 20-30% χαμηλότερες τον Απρίλιο και το Μάιο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει