Αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ολλανδία


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020, 19:03

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 61 φθάνοντας τα 382, δήλωσαν υγειονομικοί αξιωματούχοι, καθώς μια μεγάλη ομάδα κρουσμάτων εντοπίστηκε σε ένα νοσοκομείο της νότιας Ολλανδίας.

Το Εθνικό Ινστιτούτο για τη Δημόσια Υγεία (RIVM) ανέφερε πως 61 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον νέο ιό από χθες, Δευτέρα, και πως άλλος ένας άνθρωπος πέθανε, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θανάτων να φθάσει τους τέσσερις.

Από το σύνολο των κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με το RIVM, 157 είναι στη νότια επαρχία Νόορντ-Μπράμπαντ. Μια μεγάλη ομάδα ήταν στο νοσοκομείο Elisabeth- TweeSteden Ziekenhuis στην πόλη Τίλμπουργκ, όπου 28 από τους 301 υπαλλήλους με ήπια αναπνευστικά συμπτώματα βρέθηκαν θετικοί στην ασθένεια COVID-19 στις 7-8 Μαρτίου, αναφέρεται σε μια ανακοίνωση.

Τα περισσότερα κρούσματα στην Ολλανδία εντοπίστηκαν σε ανθρώπους που μολύνθηκαν στο εξωτερικό, όμως το RIVM ανέφερε πως προσπαθεί ακόμη να προσδιορίσει την προέλευση 157 κρουσμάτων. Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ολλανδία καταγράφηκε στις 27 Φεβρουαρίου.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020, 19:03

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει