Αυξήθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού στη Νότια ΚορέαΠρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020, 06:40

Στη Νότια Κορέα επιβεβαιώθηκαν έως τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή 950 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός που έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ (909) μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό, το οποίο είχε καταγραφεί την 29η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA).

Από τα νέα κρούσματα τα 928 οφείλονται σε εντόπια μετάδοση ενώ 22 διαπιστώθηκαν σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Το σύνολο των ανθρώπων που έχει διαπιστωθεί ότι έχουν προσβληθεί αυξήθηκε έτσι σε 41.736.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι έξι ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν, γεγονός που αύξησε τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας ως αυτό το στάδιο στους 578 νεκρούς.

Πάνω από το 70% των περιπτώσεων εντόπιας μετάδοσης διαγνώστηκαν στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας Σεούλ και στην επαρχία Κιόνγκι, η οποία την περιβάλλει.

Παρά τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα τα οποία επέβαλαν οι Αρχές την Τρίτη, η Νότια Κορέα συνεχίζει να πλήττεται από αυτό που οι Αρχές στη Σεούλ αποκαλούν το τρίτο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Η έξαρση χαρακτηρίζεται πλήγμα και δοκιμασία για το σύστημα των κορεατικών αρχών, που έχει επαινεθεί διεθνώς, με σκοπό την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Αυτό βασίζεται στο τρίπτυχο των εκτενών διαγνωστικών εξετάσεων, της διεξοδικής ιχνηλάτησης των επαφών των ανθρώπων που μολύνονται και της τοποθέτησής τους σε απομόνωση, ώστε να αποφεύγονται τα lockdown. Το σύστημα αυτό θεωρείται πως συνέβαλε να ελεγχθούν τα δύο προηγούμενα κύματα, με τα κρούσματα να μένουν κάτω από τα 50 ημερησίως για μεγάλο μέρος του καλοκαιριού.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020, 06:41Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει