Αυξήθηκαν τα φαινόμενα διαφθοράς σύμφωνα με τον Γενικό ΕισαγγελέαΤα κρούσματα διαφθοράς στη Ρωσία σημείωσαν έξαρση τον περασμένο χρόνο, συμπεραίνεται από την εισήγηση του γενικού εισαγγελέα της Ρωσίας Γιούρι Τσάικα προς το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Οι απώλειες που υπέστη πέρυσι η ρωσική οικονομία, από το φαινόμενο της διαφθοράς ανήλθε στα 65,7 δισεκατομμύρια ρούβλια, ανέφερε ο Γιούρι Τσάικα στην εισήγηση του, επισημαίνοντας ότι το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο κατά 66% σε σχέση με το 2017 που ανήλθε στα 39,6 δισεκατομμύρια ρούβλια. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς έγινε πιο αποτελεσματική, καθώς το 2018 οι εισαγγελείς κατάφεραν να φέρουν στα ταμεία του κράτους έσοδα από κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων, τα οποία ανέρχονται σε 46,5 δισεκατομμύρια ρούβλια σε σχέση με τα 26,5 δισεκατομμύρια ρούβλια που εισέπραξαν το 2017.

Ο γενικός εισαγγελέας της Ρωσίας ανέφερε φαινόμενα διαφθοράς στις μεγάλες κρατικές εταιρείες, όπως η Roskosmos και Rostec, από τις οποίες υπεξαίρεσαν ποσά 1,6 δισεκατομμυρίου ρουβλίων, που προορίζονταν για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής και την δημιουργία προηγμένων εξοπλιστικών συστημάτων.

Παράλληλα ο γενικός εισαγγελέας δήλωσε ότι μέσα σ’ έναν χρόνο αυξήθηκαν τα περιστατικά διαφθοράς στους κόλπους της FSB, του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών και της Ανακριτικής Επιτροπής. Εντοπίσθηκαν περισσότεροι διεφθαρμένοι υπάλληλοι στο υπουργείο Εσωτερικών (αύξηση από 956 σε 971) στην Ανακριτική Επιτροπή κατά 38,1% (από 21 σε 29) και στην FSB τα περιστατικά αυξήθηκαν κατά 2 και πλέον φορές ( από 17 στα 39).

Στην εισήγησή του ο γενικός εισαγγελέας της Ρωσίας αναφέρει ότι οι ξένοι πολίτες διαπράττουν μόνο το 3,5% των αδικημάτων που διαπράττονται στην Ρωσία, καταρρίπτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον μύθο ότι τα περισσότερα εγκλήματα τα διαπράττουν οι ξένοι.

Γενικά πέρυσι παραπέμφθηκαν στην δικαιοσύνη 16.000 άτομα, μεταξύ των οποίων περισσότεροι από 10 χιλιάδες κρατικοί αξιωματούχοι.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Απριλίου 2019, 16:13

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει