Αυξήθηκε ο αριθμός των εγκληματικών πράξεων που σχετίζονται με την τρομοκρατία


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020, 20:29

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Στατιστικής του ρωσικού Υπουργείου Εσωτερικών, ο αριθμός των εγκληματικών πράξεων τρομοκρατικού χαρακτήρα αυξήθηκε το 2019.

«Στο διάστημα Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου του 2019 κατεγράφησαν 1.806 εγκληματικές πράξεις τρομοκρατικού χαρακτήρα, δηλαδή παρατηρήθηκε αύξηση της τάξεως του 7,6% σε σχέση με το 2018» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου. Παράλληλα, αναφέρεται ότι ο αριθμός των εξτρεμιστικών πράξεων εγκληματικού χαρακτήρα μειώθηκε κατά 54%, ενώ κατεγράφησαν σε διάστημα ενός έτους 585 τέτοιες πράξεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, τα τελευταία χρόνια και λόγω της προσθήκης νέων άρθρων στον Ποινικό κώδικα που αφορούν στα εγκλήματα τρομοκρατικής φύσεως, ο αριθμός των εγκληματικών πράξεων αυτού του είδους αυξήθηκε. Παράλληλα ο αριθμός των εξτρεμιστικών πράξεων μειώθηκε μετά τη μερική αποποινικοποίηση του άρθρου 282 του ποινικού κώδικα (άσκηση δίωξης για υποδαύλιση μίσους είτε έχθρας, όπως και για προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας).


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020, 20:29

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει