Αυξήθηκε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην πολιτεία της Βικτόριας


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2020, 08:33

Διψήφιος ήταν και πάλι σήμερα ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων COVID-19 στην πολιτεία της Βικτόριας της Αυστραλίας καθώς καταγραφήκαν 12 ακόμα περιστατικά κορωνοϊού αλλά οι αρχές είπαν ότι η πολιτεία αναμένεται να είναι σε θέση να χαλαρώσει τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης τις επόμενες εβδομάδες.

Χθες ανακοινώθηκαν 8 νέα κρούσματα ενώ τις περισσότερες ημέρες της περασμένης εβδομάδας ο αριθμός των νέων περιστατικών ήταν μονοψήφιος.

Η Μελβούρνη, η πρωτεύουσα της Βικτόριας, βρίσκεται υπό αυστηρό lockdown εδώ και περίπου τρεις μήνες. Τα καταστήματα λιανικής και τα εστιατόρια δεν εξυπηρετούν καθήμενους πελάτες και προσφέρουν μόνο γεύματα σε πακέτα και διανομή κατ’ οίκον, ενώ οι πολίτες μπορούν να αθληθούν ή να κυκλοφορήσουν σε εξωτερικούς χώρες το πολύ για δύο ώρες την ημέρα και υποχρεούνται να φορούν μάσκα σε δημόσιους χώρους.

Οι περισσότεροι περιορισμοί θα χαλαρώσουν όταν ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων σε μια περίοδο δύο εβδομάδων μειωθεί κάτω από τα πέντε. Ο μέσος όρος των 14 ημερών στη Μελβούρνη μειώνεται σταθερά: είναι πλέον κάτω από τα 11,9.

«Είμαστε τόσο, τόσο κοντά», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βικτόριας Ντάνιελ Άντριους σε ενημέρωση των δημοσιογράφων που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. «Εάν συνεχίσουμε με αυτούς τους αριθμούς, συνεχίσουμε αυτή την τάση, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό το βήμα. Καλώς εχόντων των πραγμάτων (…), σε περίπου δύο εβδομάδες».

Με τις θερμοκρασίες να φθάνουν τους 28 Κελσίου το Σαββατοκύριακο, τις υψηλότερες εδώ και μήνες, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αυξάνει τις περιπολίες, καθώς εκατοντάδες κάτοικοι της Μελβούρνης έσπευσαν στις παραλίες.

Στη Βικτόρια, τη δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, έχει καταγραφεί το 90% των θανάτων λόγω της COVID-19 στη χώρα. Η Αυστραλία, που μετρά 894 νεκρούς, καταγράφει καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με άλλες οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες. Κατά στοιχεία του υπουργείου Υγείας, στη χώρα έχουν αναφερθεί περίπου 27.000 κρούσματα κορωνοϊού.

 

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2020, 08:33

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει