Αυξημένη ετοιμότητα στα νοσοκομεία των Νομών Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020, 21:40

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έδωσε εντολή στους Διοικητές της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτρη Τσαλικάκη, να θέσουν τα Νοσοκομεία των Νομών Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και στον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα να ενταθούν οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται από τα κλιμάκια και τις ΚΟΜΥ του Οργανισμού στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, με τη συμμετοχή του Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκου, του Γ.Γ. Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου και του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, όπου και αναλύθηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή, έπειτα από τη γνωστή συρροή κρουσμάτων.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν περιοριστικά μέτρα σε Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς, ενώ σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα στη χώρα έφθασαν τα 372, που αποτελεί τον υψηλότερο αριθμό από την αρχή της πανδημίας. 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020, 21:40

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει