Αυστηροί περιορισμοί στις μετακινήσεις στην Ασουνσιόν λόγω κορωνοϊού


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020, 02:44

Στην πρωτεύουσα της Παραγουάης, την Ασουνσιόν, καθώς και στα προάστιά της, περιοχή όπου ζουν περίπου δύο εκατομμύρια πολίτες συνολικά, εφαρμόζονται από χθες Κυριακή μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις Αρχές, στο πλαίσιο της «κοινωνικής καραντίνας» που προβλέπεται να διαρκέσει ως την 6η Σεπτεμβρίου, ο πληθυσμός δεν θα μπορεί να μετακινείται ελεύθερα παρά μόνο από τις 05:00 ως τις 20:00.

Πέραν αυτών των ωρών, η αστυνομία δεν θα επιτρέπει να κυκλοφορούν παρά μόνο εργαζόμενοι που θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με άδεια μετακίνησης από τον εργοδότη καθώς και άνθρωποι που έχουν επείγουσα ανάγκη.

«Η χρήση μάρκας είναι υποχρεωτική σε κλειστούς (δημόσιους) χώρους», διευκρινίζεται σε διάταγμα που υπογράφεται από τον πρόεδρο Μάριο Άμπντο.

Η σωματική άσκηση σε ανοικτούς χώρους περιορίζεται στην ατομική άθληση. «Τα παιδιά δεν θα μπορούν να βγαίνουν (από το σπίτι) παρά μόνο για αυτόν τον σκοπό και θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικο και να αποφεύγουν τις επαφές με άλλους ανήλικους πέραν του στενού οικογενειακού τους κύκλου», υπογραμμίζει η κυβέρνηση.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα γίνονται χωρίς παρουσία κοινού, ενώ εφαρμόζονται επίσης αυστηροί περιορισμοί στις λειτουργίες σε εκκλησίες.

Στη δημόσια διοίκηση, μόνο το 50% των λειτουργών προβλέπεται να προσέρχεται στην εργασία του.

Η Παραγουάη καταγράφει 13.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 192 θανάτους εξαιτίας του COVID-19 αφότου επιβεβαιώθηκε η πρώτη περίπτωση στην επικράτειά της, την 7η Μαρτίου. Όμως η εξάπλωση του ιού από τις αρχές Αυγούστου επιταχύνθηκε, σε επίπεδα που θορυβούν τις αρχές.

Πηγή: AΜΠΕ, AFP


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020, 02:44

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει