Αυστηροποίηση των κανονισμών εισόδου στη χώρα σχεδιάζει το Υπουργείο ΥγείαςΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021, 15:21

Αρνητικό τεστ για κορωνοϊό θα πρέπει να παρουσιάζουν όλοι όσοι φθάνουν στη Γερμανία από το εξωτερικό, από όλες ανεξαιρέτως τις χώρες, σύμφωνα με σχέδιο που ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας και αποκαλύπτουν σήμερα οι εφημερίδες του Ομίλου Funke.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υποχρέωση του τεστ θα αφορά και όσους φθάνουν με οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς. Αυτή τη στιγμή, αρνητικό τεστ υποχρεούνται να προσκομίζουν όσοι δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης και μπαίνουν στη Γερμανία αεροπορικώς, προερχόμενοι από τις λεγόμενες περιοχές «υψηλού κινδύνου». Παραμένει ωστόσο αδιευκρίνιστο εάν ο νέος κανονισμός θα ισχύει και για τους εμβολιασμένους ή όσους έχουν αναρρώσει από την Covid-19.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας περιορίστηκε να δηλώσει ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να αυστηροποιήσει τους κανονισμούς εισόδου στη χώρα, ενώ, σύμφωνα με τον Όμιλο Funke, η υπουργός Δικαιοσύνης Κριστίνε Λάμπρεχτ έχει εκφράσει την αντίθεσή της στα σχέδια του υπουργού Υγείας Γενς Σπαν, θεωρώντας «δυσανάλογα» τα μέτρα.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021, 15:39Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει