Αυστραλία: Μαζικές εκδηλώσεις των ομογενών για την 25η Μαρτίου
Εορταστικές εκδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας έγιναν σήμερα, γεμίζοντας περηφάνια και πραγματική συγκίνηση όλον τον Ελληνισμό.
Mαζικές παρελάσεις και εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ, με συμμετοχή πολλών χιλιάδων ομογενών κάθε ηλικίας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Δυναμικά παρούσες όλες οι ομογενειακές οργανώσεις, εκπροσωπώντας κάθε γωνιά της Ελλάδας και το Ελληνισμού.
Οι μαθητές των ελληνικών σχολείων, τα παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα των ομογενών της πρώτης γενιάς αλλά και όσων ακολούθησαν το δρόμο της ξενιτιάς.
Στο Σίδνεϊ πραγματοποιήθηκε η θεία λειτουργία και δοξολογία από τον αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο, παρουσία του Έλληνα Πρέσβη Σταύρου Βενιζέλου και κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας από την Αθήνα και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Martin Place.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Εθνική Εορτή στο Σύδνεϋ!
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, ο Βουλευτής, κ. Σταύρος Κελέτσης, ο Πρέσβης της 🇬🇷 στην 🇦🇺 κ. Σταύρος Βενιζέλος, ο Ύπατος Αρμοστής της 🇨🇾 κ. Αντώνης Σαμμούτης & ο Πρόεδρος της GOCNSW, Χάρης Δανάλης
Χρόνια Πολλά 🇬🇷💙 pic.twitter.com/rEeLnWNOzQ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
— Consulate General of Greece in Sydney (@GreeceInSydney) March 23, 2025
Στη συνέχεια η Ελληνική Κοινότητα με την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας διοργάνωσαν παρέλαση και εκδήλωση μπροστά στην διάσημη όπερα του Σίδνεϊ, ενώ και στις δύο αυστραλιανές μεγαλουπόλεις γινόταν ανάκρουση των εθνικών ύμνων και έπαρση της Ελληνικής Σημαίας.
Η Ελλάδα ζει στο Σύδνεϋ! 🇬🇷💙🇬🇷
Ο εθνικός ύμνος ακούγεται μπροστά από την Όπερα του Σύδνεϋ για τους εορτασμούς της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου!Χρόνια πολλά! pic.twitter.com/eMBCONAgqe
— Consulate General of Greece in Sydney (@GreeceInSydney) March 23, 2025
Στη Μελβουρνη την Ελλάδα εκπροσώπησε η πρόξενος Δήμητρα Γεωργατζόγλου, ενώ η ομοσπονδιακή βουλευτής Μαρία Βαμβακινού μετέφερε τον θερμό χαιρετισμό του Αυστραλού πρωθυπουργού Αντονι Αλμπανίζι. Ακολούθησε η παρέλαση της ομογένειας στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων όπου πραγματοποιηθηκε και η τελετή απόδοσης τιμών από την Αυστραλιανή ηγεσία.
Today I represented @PeterDutton_MP at the Greek National Day wreath-laying ceremony. We honour the spirit of 1821 and thank Greek Australians for their lasting contribution to democracy and to our nation. Zito Australia, Ζήτω η Ελλάδα! pic.twitter.com/HUIYtWRKPE
— Keith Wolahan MP (@keithwolahan) March 23, 2025