Αυτή είναι η περιοχή του Σικάγο που φιλοξενεί τους περισσότερους millennialsΟι millennials φαίνεται πως αποφάσισαν να ζήσουν όλοι μαζί και επέλεξαν μία πόλη των ΗΠΑ ως καταφύγιο!

Σύμφωνα με νέα δεδομένα, η γενιά των millennials – που γεννήθηκαν μεταξύ του 1977 και του 1996 – προτίμησαν την «Πόλη των Ανέμων» ως δεύτερη πατρίδα τους. Συγκεκριμένα η περιοχή West Loop του Σικάγο είναι η γειτονιά με το υψηλότερο ποσοστό millennials στη χώρα.

Τα στοιχεία συλλέχθηκαν από την απογραφή πληθυσμού των ΗΠΑ και αναλύθηκαν από την ιστοσελίδα αναζήτησης διαμερισμάτων RENTcafe.com, η οποία ταξινόμησε τους ταχυδρομικούς κωδικούς με τον μεγαλύτερο πληθυσμό millennials στις 30 μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Independent» διαπιστώθηκε ότι στον ταχυδρομικό κωδικό 60661 το 73% των κατοίκων ή περίπου 6.800 άτομα είναι millennials.

Σε γειτονικές συνοικίες του Σικάγου έχει επίσης παρατηρηθεί αύξηση των κατοίκων της ίδιας γενιάς – οι Lakeview, Logan Square, Chicago Lawn και Lincoln Park φιλοξενούν περισσότερους από 30.000 millennials.

Το γεγονός ότι το Σικάγο και η West Loop προσελκύει τη νεότερη γενιά που παρακολουθεί προσεκτικά τα έξοδά της, μπορεί εν μέρει να οφείλεται στην ενέργεια του κέντρου της πόλης.

«Υπάρχει πολλή συζήτηση για το πώς οι millennials τείνουν να προτιμούν τις περιοχές στο κέντρο της πόλης, έτσι αποφασίσαμε να δούμε τα δεδομένα και ποιες γειτονιές έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό κατοίκων της συγκεκριμένης γενιάς» δήλωσε η Νάντια Μπάλιντ, ερευνήτρια της Rentcafe στην εφημερίδα «Chicago Tribune».

«Όχι μόνο στο Σικάγο, αλλά σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις, βλέπουμε τον ίδιο τύπο γειτονιάς, στον οποίο τους αρέσει να ζουν: στο κέντρο της πόλης ή πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης. Δεν αποτελεί έκπληξη γιατί αυτή είναι μια γενιά που θέλει να είναι κοντά στην εργασία, κοντά στην ψυχαγωγία, στα καταστήματα και στα εστιατόρια» πρόσθεσε.

Η West Loop, πρώην βιομηχανική περιοχή αποτελεί επίσης πόλο έλξης για τους εκπροσώπους της γενιάς Y, όπως αλλιώς λέγεται, επειδή έχει πολλές γκαλερί τέχνης, μουσεία, μπαρ και νέες πολυκατοικίες.

Άλλες πόλεις των ΗΠΑ, στις οποίες ζουν πολλοί millennials είναι η Φιλαδέλφεια, το Μανχάταν, η Βοστόνη, η Ουάσινγκτον και το Ντένβερ.

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει