Αυτή η ψήφος δεν είναι τιμωρητική, πρέπει να είναι θετική«H ΝΔ έχει δείξει ύψιστη υποκρισία στο θέμα του Μακεδονικού», δήλωσε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 «Στο Κόκκινο», ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στις επιστολές Καραμανλή-Μολυβιάτη για την πιθανή ονομασία της πΓΔΜ. Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο «η τότε κυβέρνηση της ΝΔ δεν επεδίωκε ούτε erga omnes χρήση ούτε αλλαγή Συντάγματος».

Ο υπουργός Εξωτερικών άσκησε κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «όλες οι εξαγγελίες της ΝΔ υποκρύπτουν κάποιου είδους δώρο στους ισχυρούς, είτε τραπεζίτες είτε μεγάλες ιδιωτικές ασφαλιστικές» και μιλώντας για το ασφαλιστικό σημείωσε: «Κάποιος θα έπρεπε να ρωτήσει τον κ. Μητσοτάκη πώς θα μειώσει κατά ένα τέταρτο τα έσοδα του ασφαλιστικού φορέα (έχει υποσχεθεί ότι θα μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές από 20% σε 15%) και να μη μειώσει ανάλογα τις συντάξεις;».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Παπαδημητρίου περί πιστοληπτικής γραμμής και χρήσης του αποθεματικού των 37 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία για τις τράπεζες, ο κ. Κατρούγκαλος θύμισε ότι πρόκειται για θέσεις που έχει διατυπώσει και ο κ. Στουρνάρας και τόνισε: «Διακυβεύεται όχι μόνο η ασφάλεια της χώρας το επόμενο διάστημα αλλά και η πραγματική μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων».

Τέλος, μιλώντας για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε: «Οι εκλογές θα κριθούν από το ποσοστό της συμμετοχής και κυρίως από το εάν αυτοί οι 600.000 πολίτες που είχαν εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο καταλάβουν ότι αυτή η ψήφος δεν είναι τιμωρητική, πρέπει να είναι θετική ψήφος για να συνεχιστεί η ελπίδα».

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019, 12:12

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει