Αυτή την ώρα το τελευταίο «αντίο» στον Χρήστο ΚυριαζήΠρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021, 13:16

Το τελευταίο αντίο λένε αυτή την ώρα φίλοι και συγγενείς στον Χρήστο Κυριαζή ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών έπειτα από μάχη που έδωσε με πρόβλημα υγείας.

Ο Χρήστος Κυριαζής είχε κάνει τη δική του διαδρομή στο ελληνικό τραγούδι, σημειώνοντας ιδιαίτερη επιτυχία με τα δικά του λαϊκά τραγούδια τη δεκαετία του ’90.

Η κηδεία του γίνεται αυτή την ώρα στο Α’ Νεκροταφείο και το παρών δίνουν καλοί φίλοι και η οικογένειά του.  Μεταξύ των ατόμων που έδωσαν το παρών στην κηδεία του Χρήστου Κυριαζή ήταν ο Μάκης Τσέλιος, ο Μίλτος Καρατζάς, ο Χρήστος Μενιδιάτης, η Σάσα Σταμάτη και η Βάνα Μπάρμπα.

Η οικογένειά του δημοφιλούς καλλιτέχνη ζήτησε αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στο ίδρυμα Make-A-Wish για να εκπληρωθούν οι ευχές παιδιών, που παλεύουν με απειλητικές ασθένειες.

Λίγα λόγια για τον αγαπημένο καλλιτέχνη:

Ο Χρήστος Κυριαζής  γεννήθηκε το 1953 στον Πειραιά και μεγάλωσε στα Καμίνια. Ο πατέρας του εργαζόταν ως επιπλοποιός και λόγω της οικογενειακής παράδοσης κι εκείνος έμαθε την τέχνη. Ποτέ όμως δεν έκρυψε την αγάπη του για τη μουσική. Στη διάρκεια της ζωής του το όνομά του συνδέθηκε και με την κατασκευή επίπλων.

Σε ηλικία 12 ετών πήρε μία χειροποίητη κιθάρα κι άρχισε να προσπαθεί μέσα από αυτήν, να μάθει τις νότες. Πέντε χρόνια αργότερα, έπαιζε με ένα μικρό rock συγκρότημα σε καφετέριες και ζαχαροπλαστεία της εποχής.

Δημιουργός και μέλος του Συγκροτήματος «Πρόκες» (1972) και προηγουμένως, των Συγκροτημάτων «Mirabilis Zalapa» και «What a pity». Κατόπιν έφυγε για σπουδές στην Ιταλία. Όταν επέστρεψε, στράφηκε προς τη λαϊκή μουσική.

Ο δίσκος που φέρει τον τίτλο της μεγάλης επιτυχίας του «Μου θυμίζεις τη μάνα μου» (1992) έγινε «πλατινένιος», ξεπερνώντας τις 125.000 αντίτυπα.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021, 13:21Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει