Αυτεπάγγελτη δίωξη κατά της ιστοσελίδας «Έλληνες αυτόχθονες ιθαγενείς»Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021, 13:31

Ποινική δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων και διέγερση σε ανυπακοή άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος δυο προσώπων που φέρονται ως διαχειριστές της ιστοσελίδας «Έλληνες αυτόχθονες ιθαγενείς» η οποία φέρεται να προτρέπει τους πολίτες σε μη εφαρμογή των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η υπόθεση μπήκε στο «στόχαστρο» της εισαγγελικής έρευνας μετά τη διαβίβαση σχετικής δικογραφίας από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η εν λόγω ιστοσελίδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, αμφισβητεί τα μέτρα και τις απαγορεύσεις για τον περιορισμό της πανδημίας, καλώντας σε «κύμα» μηνύσεων και αγωγών για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων χιλιάδων ή ακόμα και εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου 10 ημέρες η Εισαγγελία είχε ασκήσει ποινική δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ εξακολούθηση  σε βάρος του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη ο οποίος φέρεται να δηλώνει αρνητής του κορωνοϊού, του εμβολιασμού αλλά και των διασωληνώσεων οι οποίες ισχυρίζεται ότι γίνονται χωρίς λόγο. 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021, 13:31Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει