Αυτός είναι ο λόγος που τα παιδιά πρέπει να πίνουν πολύ νερό


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 2 Μαΐου 2020, 12:34

Μία νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα αποκάλυψε πως τα παιδιά που δεν πίνουν αρκετό νερό «επιβαρύνονται» με 100 επιπλέον θερμίδες ημερησίως. Η έρευνα έρχεται από τις ΗΠΑ και υπογραμμίζει πως είναι σημαντικό το νερό να γίνεται η πρώτη επιλογή τους, ανάμεσα σε οποιοδήποτε άλλο ρόφημα.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της μελέτης Asher Rosinger: «Αν τα παιδιά δεν πίνουν νερό, πιθανότατα θα το αντικαταστήσουν με άλλα ποτά, όπως τα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη, είναι λιγότερο υγιεινά και έχουν περισσότερες θερμίδες».

Μαζί με τους συναδέλφους του, ο Rosinger ανέλυσε δεδομένα που συλλέχθηκαν για 8.400 παιδιά στις ΗΠΑ μεταξύ δύο και 19 ετών.

Εξέτασαν την κατανάλωση νερού και ροφημάτων, όπως ο χυμός φρούτων με προσθήκη ζάχαρης, τα ενεργειακά ποτά και τα ζεστά ροφήματα. Ανέλυσαν επίσης τον αριθμό των θερμίδων που λάμβαναν τα παιδιά από τα ζαχαρούχα αναψυκτικά και το ποσοστό της συνολικής θερμιδικής πρόσληψης από αυτά.

Διαπίστωσαν ότι στη διάρκεια μιας οποιασδήποτε ημέρας, ένα στα πέντε παιδιά δεν έπιναν καθόλου νερό. Κατά μέσο όρο, τα παιδιά αυτά κατανάλωναν σχεδόν 100 επιπλέον θερμίδες από αναψυκτικά σε σχέση με τα παιδιά που έπιναν νερό.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μόνο το 10% της ενεργειακής πρόσληψης ενός ατόμου πρέπει να προέρχεται από τη ζάχαρη. Φυσικά, για τα παιδιά που δεν έπιναν νερό, το όριο αυτό ξεπεράστηκε.

Πηγή: govastileto.gr 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 2 Μαΐου 2020, 12:34

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει