Αχ. Μπέος: Τί παράλαβαμε και πού βρισκόμαστε

Απουσία των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ο ετήσιος απολογισμός υπό τον Δήμαρχο Μπέο

Απουσία των ομάδων των μειοψηφιών του Δ.Σ., γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του Δ.Σ. Γιώργου Μουλά κατά την ομιλία του, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου στο κινηματοθέατρο “Αχίλλειον” ο ετήσιος απολογισμός του Δήμου Βόλου για το έτος 2015.

Ο Δήμαρχος, μιλώντας στο ακροατήριο, μεταξύ των οποίων θεσμικοί αλλά και διοικητικοί παράγοντες του Δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ, αναφέρθηκε στο έργο της δημοτικής αρχής ανά τομέα και υπηρεσία ξεχωριστά, παρουσιάζοντας, με την βοήθεια καρτών, με τον πλέον αναλυτικό τρόπο, τί παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ποιές παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί και ποιές έχουν δρομολογηθεί για όλα τα θέματα που αφορούν στον Δήμο, καθώς επίσης και όλα τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος, αφού υπενθύμισε ότι ως δημοτική αρχή παρέλαβαν ένα οικονομικό άνοιγμα της τάξεως των 44 εκατ. ευρώ, με τα 3,7 εκατ. να αφορούν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές, τις υπηρεσίες αποδιοργανωμένες, πλημμελή διαχείριση της ακίνητης περιουσίας και έλλειψη οράματος στο Τεχνικό Πρόγραμμα και πολύ μικρή συμμετοχή στα έργα του ΕΣΠΑ, τόνισε ότι σήμερα ο Δήμος μπορεί και αποπληρώνει 40 συνολικά δάνεια που έχουν περιέλθει στις υποχρεώσεις του ενιαίου Δήμου Βόλου με τον Καλλικράτη, έχει μειώσει τις οφειλές προς τους προμηθευτές και τρίτους μέσα σε έναν χρόνο, από 3,7 σε μόλις 1,1 εκατ. ευρώ, καταφέροντας με συνετή διαχείριση να αποπληρώνει υποχρεώσεις της τάξης των 2,6 εκατ. ευρώ και συγχρόνως να ενισχύει την τοπική αγορά με χρήματα που όφειλε.

Ο κ. Μπέος αναφέρθηκε επίσης στα προνοιακά επιδόματα που καταβλήθηκαν εν μέσω capital controls από τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου, χωρίς να έχει εκταμιευθεί η επιχορήγηση από το κράτος, στο οποίο μάλιστα και παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, ο Δήμος Βόλου ήταν ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που διέθεσε χρήματα από τα ταμειακά του αποθέματα, όταν αυτό ζητήθηκε.

Τέλος, εις ότι αφορά τα οικονομικά στοιχεία, ο κ. Μπέος αναφέρθηκε στα 5,5 εκατ. ευρώ που διεκδικεί ο Δήμος από τον Ο.Λ.Β. για δημοτικά τέλη και αναλογούντα πρόστιμα, καθώς επίσης και στην αναδιοργάνωση των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου σε συνεργασία πάντοτε με τους υπαλλήλους της οικονομικής υπηρεσίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει