Αχ. Μπέος: Την Τρίτη επικεφαλής θα είμαι εγώ (Video)

Επιτέθηκε σε Διοικητή Τροχαίας, οδηγούς ΤΑΞΙ και δημοσιογράφους

Καταγγέλοντας τον Διοικητή της Τροχαίας Βόλου Θανάση Κουλούρη, τους οδηγούς ΤΑΞΙ και συγκεκριμένους δημοσιογράφους, ξεκίνησε την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, επ’ αφορμής των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία στην πόλη.

Ο κ. Μπέος απαριθμώντας τα μέσα που υπήρχαν στην διάθεση της δημοτικής αρχής και αναγνωρίζοντας τα όποια λάθη, ανέλαβε στο ακέραιο την ευθύνη, γνωστοποιώντας ότι στο νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να “χτυπήσει” την πόλη την Τρίτη και την Τετάρτη, επικεφαλής του συντονισμού αναλαμβάνει ο ίδιος, ψάχνοντας ήδη ανά την επικράτεια για μηχανήματα και χειριστές, που θα ενισχύσουν την προσπάθεια.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπέος δήλωσε χαρακτηριστικά:

Τί αριθμός μηχανημάτων χρησιμοποιήθηκε

“Xρησιμοποιήσαμε 14 GCP εκ των οποίων τα 10 ήταν από ιδιώτες και τα 4 είναι ιδιοκτησίας Δήμου Βόλου. 5 φορτωτές και οι 5 από ιδιώτες, ο Δήμος Βόλου δεν έχει ούτε έναν φορτωτή στην ιδιοκτησία του. Φορτηγά 5, τα τρία του Δήμου Βόλου. BOBCAT 7, από ιδιώτες και τα 7, εμείς δεν έχουμε ούτε ένα τέτοιο. 4 ιδιωτικές υδροφόρες και 4 του Δήμου Βόλου, σύνολο 8. Και δύο αλατιέρες από ιδιώτες. Αυτό είναι το σύνολο των μηχανημάτων όπου χρησιμοποιήσαμε. Αν λοιπόν βάλετε το τί έχει ο Δήμος Βόλου, έχει 11 μηχανήματα στο σύνολο των 29 που χρησιμοποιήθηκαν από ιδιώτες. Μεγάλη μου χαρά θα ήταν να μπορούσα να χρησιμοποιήσω άλλα 50 από ιδιώτες, δεν υπάρχουν όμως, αυτά είχαν οι ιδιώτες… Στο σύνολο των 29 των ιδιωτών και 11 του Δήμου Βόλου μηχανημάτων, είχαμε 32 χειριστές, ιδιωτών και του Δήμου Βόλου. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν πάνω από 30 ώρες στο τιμόνι, συνεχόμενες ώρες, όπως και κάποιοι Αντιδήμαρχοι και κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι” και συνέχισε:

“Όλα τα παράπονα που είναι δικαιολογημένα, θα είχαν ένα σοβαρό υπόβαθρο, εάν δεν υπήρχε μία προσπάθεια γιγαντιαία και εκτός ανθρωπίνων δυνατοτήτων, τόσο από εμάς ως δημοτική αρχή όσο και από τους υπαλλήλους. Δυστυχώς, ο Βόλος δεν έχει την δυνατότητα να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα καιρικά, σαν Δήμος, με την βοήθεια ιδιωτών θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει”.

“Την Τρίτη επικεφαλής θα είμαι εγώ”

Ο κ. Μπέος, σε μια προσπάθεια αποτίμησης του αποτελέσματος δήλωσε: “Πιστεύω ότι με άριστα το 10, όλες οι υπηρεσίες του Δήμου πήραν 8. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα πάρουν 10, αν χρειαστεί, γιατί θα είμαστε προετοιμασμένοι για κάτι που δεν είχαμε ξαναζήσει ποτέ στο παρελθόν, για κάτι που δεν είχαμε ξακάνει στο παρελθόν λόγω απειρίας.

Την Τρίτη λοιπόν και την Τετάρτη έρχεται ένα καινούργιο κύμα κακοκαιρίας. Εμείς έχουμε υποχρέωση μέχρι τότε να έχουμε την πόλη καθαρή. Την Τρίτη και την Τετάρτη επικεφαλής αυτού του συντονισμού θα είναι ο Αχιλλέας ο Μπέος”.

“Παρακαλάω να ρίξει άλλο τόσο χιόνι”

“Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω κανέναν και ιδιαίτερα την δημοτική αρχή αλλά και τους υπαλλήλους τους Δήμου. Για ότι λοιπόν κακό συνέβη στην πόλη, όποιος θεωρεί ότι συνέβη κακό, ευθύνεται ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος και κανένας άλλος. Και ευχαριστώ τον κόσμο για την κατανόηση. Και ευχαριστώ ακόμα πιο πολύ τον κόσμο, αυτούς που αγανακτήσανε, φωνάξε, βρίσανε. Ελπίζω την άλλη φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιοι να είμαστε σε θέση να μην βρίσει και να μην φωνάξει κανένας. Κλείνοντας λοιπόν θα πω ότι εγώ παρακαλάω να ρίξει άλλο τόσο χιόνι την Τρίτη και την Τετάρτη, γιατί τα ωφέλη για την πόλη μας, για τους ίδιους τους πολίτες, είναι πολλά περισσότερα”.

Για τον Διοικητή της Τροχαίας Βόλου

Ο Δήμαρχος, ξεκινώντας την συνέντευξη Τύπου, κατήγγειλε τον Διοικητή της Τροχαίας Βόλου κ. Θανάση Κουλούρη, λέγοντας τα εξής: “Απήχε από κάθε είδους συνεργασίας, για την ομαλή λύση προβλημάτων στο κέντρο της πόλης και δεν ξέρω εάν αυτό ήταν από ανικανότητα ή σκοπιμότητα. Προσωπική μου εκτίμησή είναι ότι είναι ικανός μέχρι τον βαθμό του τροχονόμου και σε μία περιοχή που να μην έχει πάνω από 500 κατοίκους. Να ευχαριστήσω σε αυτό το σημείο τον κ. Τόλια, που ανέλαβε να παίξει και τον ρόλο του Διοικητή Τροχαίας και όπου χρειάστηκε έκανε παρέμβαση αυτός για τις έκτακτες ανάγκες. Να πω ότι αναγκαστήκαμε τόσο ο κ. Αντιδήμαρχος όσο και εγώ, να κάνουμε και τον τροχονόμο, δεν έχουμε πρόβλημα, στην Δημητριάδος και στην Ιάσονος, για να μπορέσουμε να δώσουμε και τις τρεις λωρίδες σε κυκλοφορία. Σε τέτοιες καιρικές συνθήκες θα του συνέστηνα του κ. Κουλούρη να προσέχει μην σκίσει κανένα καλσόν. Και για αυτό το περιστατικό βέβαια πριν μισή ώρα έφυγε αναφορά, από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης μέχρι την Αποκεντρωμένη Διοίηκηση, για το συγκεκριμένο συμβάν, από τον συγκεκριμένο υπηρεσιακό παράγοντα, που θεωρούμε, είναι λυπηρό, αλλά είναι πολύ λίγος για την περιοχή του Βόλου”.

Για τους οδηγούς ΤΑΞΙ

Εν συνεχεία κατήγγειλε και τους οδηγούς ταξί, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ως επαγγελματίες είχαν υποχρέωση και να είναι προετοιμασμένοι και να εξυπηρετήσουν, τόσο τους τουρίστες αλλά και τους πολίτες της πόλης αυτής. Δυστυχώς γι’ αυτούς, τις επόμενες μέρες όταν ηρεμήσουμε θα έχουμε μια ολοκληρωμένη συζήτηση μαζί τους, παραμονές και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, αντί να είναι στο δρόμο, να συμβάλλουν, να συμμετέχουν και να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, οι περισσότεροι ήταν στα σπίτια τους. Και είναι λυπηρό γιατί είναι επαγγελματίες. Άρα λοιπόν την επόμενη φορά που θα παραπονεθούν, ας κοιτάξουν το πρόσωπό τους στον καθρέφτη για να δουν γιατί κάνουν τα παραπόνα”.

Για συγκεκριμένους δημοσιογράφους

Τέλος, δεν παρέλειψε να εκφράσει το παράπονό του και προς τους δημοσιογράφους, τονίζοντας: “Σ’ αυτές τις περιπτώσεις που πραγματικά η πόλη μας είναι σε μία δύσκολη ή δυσμενή εάν θέλετε, από καιρικά φαινόμενα θέση, απέναντι στους ίδιους μας τους εαυτούς, το πιο σωστό πράγματα είναι η σωστή πληροφόρηση του πολίτη, η ηρεμία και όχι ο πανικός. Κάτι που μερίδα δημοσιογράφων σκοπίμως ήθελαν να κάνουν, δηλαδή τί, να πανικοβάλλουν τους πολίτες”.

Διαβάστε περισσότερα:

Ζ. Μακρή: Να κηρυχθεί ο Νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Στην κυκλοφορία Αστικά και Υπεραστικά ΚΤΕΛ σε Βόλο και Μαγνησία

Αχ. Μπέος: Μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου θα έχει καθαριστεί το σύνολο των δρόμων (Photos)

“Μάχη” με τον παγετό στους δρόμους του Βόλου (Video – Photos)

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αντιμέτωπη με τον παγετό ολόκληρη η Μαγνησία (Video + Photos)

Έκκληση Μπέου για περιορισμό των μεακινήσεων στο Βόλο (Video)

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αποκλεισμένος ο Βόλος – Ο Μπέος ζήτησε τη συνδρομή του Στρατού (Video + Photos)

Υπό τον Αχ. Μπέο η ολονύχτια επιχείρηση αποχιονισμού στο Βόλο (Photos)

Ολυνύχτιο θρίλερ για να μην παγώσουν Βόλος και Μαγνησία (Photos)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει