Αύξηση κρουσμάτων Covid-19 στη Σλοβακία


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2020, 18:40

Η Σλοβακία σήμερα κατέγραψε 226 νέα κρούσματα κορωνοϊού, την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων στην χώρα αυτή της κεντρικής Ευρώπης από την έναρξη της πανδημίας.

Η αύξηση σημειώνεται καθώς οι γειτονικές της χώρες έχουν επίσης καταγράψει αυξήσεις ρεκόρ στα κρούσματα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και καθώς οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία. Οι αρχές προσπαθούν να αποφύγουν lockdown ευρείας κλίμακας παρόμοια με εκείνα που επιβλήθηκαν στην αρχή της επιδημίας, τα οποία έπληξαν βαριά την οικονομία.

Σήμερα η Τσεχία κατέγραψε 798 νέα κρούσματα, την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση μέχρι στιγμής, ενώ η Ουγγαρία τον αριθμό ρεκόρ των 510 κρουσμάτων.

Το ποσοστό θανάτων από τον Covid-19 στη Σλοβακία παραμένει ένα από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη με 37 νεκρούς. Από τα συνολικά 4.526 κρούσματα του κορωνοϊού, 2.797 έχουν ιαθεί.

Η χώρα ως έναν μεγάλο βαθμό περιόρισε την εξάπλωση του ιού μετά την αρχική εμφάνιση της επιδημίας με τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων τον Μάιο και τον Ιούνιο να είναι ως επί το πλείστον μονοψήφιος.

Αλλά από τον Αύγουστο έχει καταγράψει πολλές φορές ημερήσια κρούσματα άνω των 100. Η προηγούμενη αύξηση ρεκόρ ήταν τα 137 κρούσματα στις 3 Σεπτεμβρίου.

Η χώρα έχει ανταποκριθεί καθιστώντας αυστηρότερα τα μέτρα ως προς την χρήση μάσκας και τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων σε συναθροίσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2020, 18:40

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει