Αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Νότια ΚορέαΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021, 05:16

Τον υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 από την 8η Ιανουαρίου – 668 περιπτώσεις – τις προηγούμενες 24 ώρες ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας (KDCA), ενώ το ίδιο διάστημα άλλοι 4 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 1.756 νεκρούς επί συνόλου 106.898 μολύνσεων. Το ποσοστό θνητότητας ανέρχεται σε 1,64%.

Οι Αρχές έκαναν λόγο για τον εντοπισμό νέων εστιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, σάουνες, μπαρ και εκκλησίες. Το 63% των μολύνσεων εντοπίστηκε στη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ και σε γειτονικές περιοχές, ειδικά στην επαρχία Κιόνγκι, που περιβάλλει την πρωτεύουσα.

«Αν το τέταρτο κύμα γίνει πραγματικότητα, θα είναι αναπόφευκτες δυσχέρειες στην εκστρατεία εμβολιασμού, ενώ θα υποστεί βαρύ χτύπημα η οικονομία μας», τόνισε ο Τσονγκ Σιέ-γκιούν, ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού του συμβουλίου. Η κυβέρνηση «θα μεγιστοποιήσει τις προσπάθειες για την πρόληψη του τέταρτου κύματος κινητοποιώντας όλα τα μέσα», πρόσθεσε.

Αφότου άρχισε η εκστρατεία ανοσοποίησης στη Νότια Κορέα, την 26η Φεβρουαρίου, έχουν λάβει την πρώτη δόση των εμβολίων τους πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι (επακριβώς 1.039.066), ωστόσο μόλις οι 33.414 εξ αυτών έχουν λάβει και τη δεύτερη. Η κυβέρνηση του προέδρου Μουν Τζε-ιν έχει βρεθεί αντιμέτωπη με έντονη δυσαρέσκεια και επικρίσεις, κυρίως επειδή καθυστέρησε να συνάψει συμφωνίες για την αγορά εμβολίων και βασίστηκε στον μηχανισμό COVAX, του οποίου ηγείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021, 05:16Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει