Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στον ΙσημερινόΠρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2020, 07:00

Το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 446 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ έξι ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα των Άνδεων να φθάνει ως εδώ τους 9.439 νεκρούς επί συνόλου 209.274 μολύνσεων επισήμως.

Ωστόσο το υπουργείο αναγνωρίζει πως ο πραγματικός απολογισμός μάλλον βρίσκεται πιο κοντά στους 14.000 νεκρούς, καθώς 4.551 θάνατοι πιστεύεται ότι οφείλονταν στη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, όμως αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό να επαληθευτεί.

Η επαρχία Πιτσίντσα, όπου υπάγεται διοικητικά η πρωτεύουσα Κίτο, επιβεβαίωσε 118 μολύνσεις το προηγούμενο 24ωρο, φθάνοντας τις 74.261 ως τώρα. Το Κίτο συνεχίζει να είναι το τρέχον διάστημα το επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Αντιμέτωπες με ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στο Κίτο και στη Γουαγιακίλ, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, αλλά και με την προοπτική να γίνουν μαζικές συγκεντρώσεις πολιτών την περίοδο των εορτών του τέλους της χρονιάς, οι Αρχές κήρυξαν νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης την 21η Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο της — τέταρτης κατά σειρά — κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, η κυβέρνηση του προέδρου Λενίν Μορένο επέβαλε δεκαπενθήμερη απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, περιορισμό της οδικής κυκλοφορίας, απαγόρευση της πώλησης αλκοολούχων ποτών, τη μείωση κατά 50% των πελατών που μπορούν να εξυπηρετούν εμπορικά κέντρα και κατά 70% των πελατών που μπορούν να εξυπηρετούν εστιατόρια και ξενοδοχεία.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2020, 07:00Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει