Αύριο το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ για τη συμφωνία των ΠρεσπώνΑύριο στις 7.00 το πρωί ανοίγουν οι κάλπες στην πΓΔΜ, με τους πολίτες να απαντούν στην ερώτηση αν επιθυμούν τα Σκόπια να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με προϋπόθεση την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της χώρας σε Βόρεια Μακεδονία.

Αντί ο Ζόραν Ζάεφ, να καλεί τους πολίτες να εκφράσουν τη συμφωνία ή την διαφωνία τους με τη συμφωνία των Πρεσπών, το ερώτημα διατυπώνεται ως εξης:

«Είστε υπέρ της εισόδου στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ με την αποδοχή της συμφωνίας ανάμεσα στην Δημοκρατίας της “Μακεδονίας” και την Δημοκρατία της Ελλάδας;»

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις φαίνεται πως οριακά επικρατεί το «ΝΑΙ», δηλαδή η επικύρωση από τον λαό της γείτονος της συμφωνίας των Πρεσπών.

Το zougla.gr βρίσκεται στα Σκόπια προκειμένου να μεταδώσει λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του κρίσιμου δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Με ρεπορτάζ, φωτογραφίες και βίντεο, αλλά και με συνεντεύξεις πολιτικών προσώπων και πολιτών, το zougla.gr θα βρίσκεται στην καρδιά των εξελίξεων για το μεγάλο αυτό εθνικό θέμα.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018, 08:51

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει