Α. Αγραφιώτης: Μεγάλη κοροϊδία τα περί μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού

ΑΡΘΡΟ του Άγγελου Αγραφιώτη, μέλος της Γραμματείας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ

Διαβάζουμε και ακούμε καθημερινά τα στελέχη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να κάνουν λόγο για μεταρρυθμίσεις, που στόχο έχουν την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού και πραγματικά αναρωτιέμαι αν πρόκειται για κάτι που όντως πιστεύουν ή για ακόμα μια φορά προσπαθούν να γεμίσουν ψεύτικες ελπίδες το λαό.

Την ίδια στιγμή, οι «θεσμοί» τους εγκαλούν, για το ότι καθυστερούν και δεν κάνουν τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνήσει. Σε κάθε περίπτωση οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι! Είναι η πρώτη κυβέρνηση στην Ελληνική ιστορία, που κατόρθωσε να βγάλει στο δρόμο όλες τις κοινωνικές τάξεις. Ακόμη και οι δικηγόροι και πολιτικοί μηχανικοί βγήκαν στις πορείες και χαρακτηρίστηκαν υποτιμητικά ως «κίνημα της γραβάτας», από τον αρμόδιο υπουργό Κατρούγκαλο.

Η αγορά μετρά χιλιάδες λουκέτα επιχειρήσεων και η ανεργία έχει ξεπεράσει το 27% με εκατομμύρια έλληνες εργαζόμενους δίχως δουλειά. Οι μόνες επιχειρήσεις που ανθίζουν στην πόλη μας δίχως καμία μελέτη βιωσιμότητας, είναι τα καφέ, όπου κάθε καινούργιο που ανοίγει έχει ένα και μοναδικό κίνητρο, την χαμηλότερη τιμή προς τους πελάτες του, κάνοντας ζημιά και στις υπόλοιπες ομοειδείς επιχειρήσεις. Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο πως ασφαλιστικό σύστημα με ανεργία και ύφεση, δεν μπορεί να έχει βιωσιμότητα με καμία μεταρρύθμιση.

Βλέποντας τον τρόπο που κινείται η Κυβέρνηση, μετράω χαμένους. Χάνει ο ασφαλισμένος, χάνουν τα ταμεία και τελικά χάνει η Ελλάδα. Ευνοείται μόνο η ιδιωτική ασφάλιση. Μήπως αυτός είναι ο στόχος;

Όταν η ανταποδοτικότητα του συστήματος που οικοδομείται είναι στο 35%, ποιο είναι το κίνητρο που δίνεται για να ασφαλιστεί κανείς;

Η συνολική επιβάρυνση του αγρότη, του μισθωτού, αλλά και του ελεύθερου επαγγελματία από το νέο σύστημα που προωθείται, είναι πολύ μεγαλύτερη έναντι μιας χαμηλότερης σύνταξης.

Έρχεται λοιπόν η αριστερά και τα στελέχη της, που κάποτε έδιναν αγώνες για τα ποσοστά αναπλήρωσης, για το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του συστήματος, να προωθήσουν τέτοιες πολιτικές, πανηγυρίζοντας και φυσικά υπερψηφίζοντας!

Ζήσαμε να το δούμε και αυτό! Να δούμε την «πρώτη φορά αριστερά» να ασκεί την πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική, διαψεύδοντας τον ίδιο της τον εαυτό και τα εκατομμύρια των Ελλήνων που κατάφεραν να κοροϊδέψουν….

Φυσικά και χρειάζεται μεταρρύθμιση το ασφαλιστικό, όχι όμως με αυτόν τον βίαιο τρόπο, επειδή καίγονται να τους βγουν τα νούμερα.

Ας μη γελιόμαστε. Ας μας πουν την αλήθεια! Στόχος δεν είναι η βιωσιμότητα του συστήματος. Στόχος είναι η εξοικονόμηση των 2,3δις €.

Σε αυτό το σημείο δε, θα πρέπει να επισημανθεί πως αν δεν είχαμε τον οικονομικό εκτροχιασμό του 2015, (με την τότε σκληρή διαπραγμάτευση) δε θα είχαμε ανάγκη των 2,3 δις μέτρων, δεκαπλάσια δηλαδή από αυτά που μας ζητούσαν το 2014!!!

Επίσης, ας σταματήσει αυτή η καραμέλα της Κυβέρνησης: «Εμείς δεν κάνουμε οριζόντιες περικοπές». Ποιόν κοροϊδεύουν επιτέλους;

Από τη στιγμή που αυξάνονται οι εισφορές για όλους και μειώνονται οι συντάξεις για όλους, μιλάμε για οριζόντιες περικοπές. Τόσο απλά. Τόσο καταστροφικά.

Ας μάθουν να λένε τα πράγματα με το όνομά τους. Ο χρόνος αυτής της Κυβέρνησης τελείωσε. Είναι γαντζωμένοι στις καρέκλες τους, αδιαφορώντας για τη καταστροφή που έχουν επιφέρει στη χώρα και φυσικά ακόμη και τώρα, στο τέλος τους, δεν είναι ειλικρινείς. Την ίδια στιγμή που το Γ.Λ.Κ. συγκεντρώνει τα διαθέσιμα από όλα τα νοσοκομεία και τον ΟΑΕΔ, για να κατορθώσει να πληρώσει τις υποχρεώσεις του, βγαίνει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη και αναφέρεται σε ανάκαμψη…

Οι νέοι συνταξιούχοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι. Θα πάρουν πολύ λιγότερα απ όσα υπολόγιζαν και σε πολλές περιπτώσεις πολύ λιγότερα απ όσα πλήρωσαν.

Τις συντάξεις δε μας τις χαρίζουν. Τις έχουμε δουλεμένες και πληρωμένες με αίμα και ιδρώτα. Ουσιαστικά μας κλέβουν. Προσωπικά πληρώνω 28 χρόνια ΤΕΒΕ ανελλιπώς! και δεν είμαι βέβαιος αν θα κατορθώσω να πάρω σύνταξη ποτέ….

Όσο για τους παλιούς ασφαλισμένους, αυτοί αποτελούν τα μεγαλύτερα «κορόιδα», αφού η Κυβέρνηση τους δουλεύει κανονικά και….με το νόμο!!!

Οι περικοπές γι αυτούς, θα πάρουν μετάθεση για το 2018…μέχρι τότε ποιος ζει….ποιος πεθαίνει. Τους αφήνουν με την ελπίδα πως επειδή βρισκόμαστε εν μέσω διαπραγμάτευσης, μπορεί κάτι να αλλάξει και ναι, μπορεί να τους ψηφίσουν ξανά…. Είναι γελασμένοι και βαθιά νυχτωμένοι!

Η παταγώδης αποτυχία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις διαπραγματεύσεις, είναι φανερή με την εξαίρεση του αρμόδιου υπουργού οικονομικών Τσακαλώτου από την τελευταία συνάντηση με τους θεσμούς και την υποχρεωτική αντικατάστασή του από τον αναπληρωτή χουλιαράκη.

Η μεγάλη κοροϊδία με το ασφαλιστικό, η μείωση στις παροχές και η αύξηση στις εισφορές, η άλωση των ταμείων όλων των τάξεων, θα πληρωθούν στο ταμείο και συγκεκριμένα στην κάλπη.

Η λύση αυτή τη στιγμή, μετά και τις περίεργες δηλώσεις Παυλόπουλου για το νόμισμα, μετά τις παλινωδίες της κυβέρνησης οι οποίες παρασύρουν και τις αποφάσεις πολιτικής των υπολοίπων κομμάτων, έχουν πάρει άλλη τροπή, προκρίνοντας μόνο μία λύση για το καλό της Ελλάδας και των πολιτών της.

Παραίτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και συγκρότηση νέας κυβέρνησης κοινής αποδοχής από την παρούσα βουλή, ώστε να διαπραγματευτεί ξανά με τους δανειστές. ¨Έτσι θα αποφύγουμε και το τεράστιο κόστος, διενέργειας εκλογών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει