Βέλγιο: Επεισόδια στο κέντρο της ΛιέγηςΠρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021, 22:40

Περίπου 200 ταραξίες συγκρούστηκαν σήμερα με τις αστυνομικές δυνάμεις και προχώρησαν σε βιαιότητες στο κέντρο της Λιέγης, στο πλαίσιο της διαδήλωσης «Black lives matter», ενώ πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Η διαδήλωση οργανώθηκε έπειτα από τη σύλληψη γυναίκας με καταγωγή από το Κονγκό που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο κέντρο της βελγικής πόλης, η οποία, αφού συνελήφθη για αντίσταση κατά της αρχής, κατηγόρησε τις αστυνομικές δυνάμεις για βίαιη μεταχείριση και ρατσισμό. Η αστυνομία αρνείται τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας της Λιέγης, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα νεαρών ενώθηκε με το σώμα των ειρηνικών διαδηλωτών και στη συνέχεια «διαχωρίστηκε για να πάει να σπάσει το κέντρο της πόλης». «Πέταξαν πέτρες στο κεντρικό αστυνομικό τμήμα της Λιέγης και σε αστυνομικά αυτοκίνητα», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Ένας μοτοσικλετιστής της αστυνομίας δέχθηκε επίθεση και ρίχτηκε στο έδαφος, πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, διευκρίνισε η εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι και άλλοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

«Έχουμε να κάνουμε με διακόσιους νέους, ταραξίες, που κινούνται πολύ γρήγορα και λεηλατούν τα καταστήματα. Έσπασαν ένα McDonald», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Ενισχύσεις της ομοσπονδιακής αστυνομίας εστάλησαν στη Λιέγη, καθώς και κανόνια νερού. Οι κάτοικοι εκλήθησαν να αποφύγουν το κέντρο της πόλης.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021, 22:40

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει