Βίαια επεισόδια στη Κόστα Ρίκα με τραυματισμό 25 αστυνομικών


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020, 08:30

Εικοσιπέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν χθες Τετάρτη στην Κόστα Ρίκα, όταν ξέσπασαν βίαια επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον της κυβέρνησης διότι επιδιώκει να εξασφαλίσει τη σύναψη συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Οι διαδηλώσεις αυτές οργανώνονται τις τελευταίες σχεδόν δύο εβδομάδες.

Αστυνομικοί ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με διαδηλωτές που πέταγαν πέτρες στην πόλη Κέπος, νότια της πρωτεύουσας. Οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις έστησαν οδοφράγματα και πυρπόλησαν αυτοκίνητα, σε μια χώρα όπου σπανίως καταγράφονται τέτοιου είδους επεισόδια.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν παρότι η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να κατευνάσει τις αντιδράσεις, απέσυρε την αρχική πρότασή της για τη σύναψη δανειακής σύμβασης με το ΔΝΤ που προβλέπει τη χορήγηση ποσού ύψους 1,75 δισεκ. δολαρίων με αντάλλαγμα την εφαρμογή σειράς μέτρων λιτότητας και την αύξηση των φόρων.

Οι διαδηλωτές πιέζουν τώρα την κυβέρνηση του κεντροαριστερού προέδρου Κάρλος Αλβαράδο να αποκλείσει τελείως τη σύναψη οποιασδήποτε συμφωνίας με τον χρηματοπιστωτικό θεσμό της Ουάσινγκτον για τη στήριξη της οικονομίας της κεντροαμερικανικής χώρας.

Τα δημοσιονομικά προβλήματα στην Κόστα Ρίκα επέτεινε ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση υποστήριξε χθες Τετάρτη ότι στις διαδηλώσεις παρεισέφρησαν κακοποιά στοιχεία και συμμορίες.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020, 08:33

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει