Βίντεο του Μητσοτάκη στο TikTok για το νέο τρόπο επιλογής των διοικήσεων στα νοσοκομεία


Νέο βίντεο ανέβασε στο TikTok ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτή τη φορά για το νέο τρόπο επιλογής των διοικήσεων στα νοσοκομεία και στους υπόλοιπους φορείς του δημοσίου που θεσμοθετεί η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι «μπαίνουν πλέον συγκεκριμένα φίλτρα για την επιλογή των νέων διοικητών: Τα λεγόμενα κριτήρια on/off έτσι ώστε για να υποβάλλει κάποιος αίτηση και να γίνει διοικητής σε νοσοκομείο θα πρέπει να έχει κάποια σχέση με το αντικείμενο. Είτε να έχει σπουδάσει επιστήμες υγείας, είτε να έχει κάποια διοικητική εμπειρία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι για αυτούς οι οποίοι περνάνε αυτό το στάδιο θα υπάρχει μετά τεστ δεξιοτήτων τα οποία χρησιμοποιούνται κατά κόρον στον ιδιωτικό τομέα.

«Από εκεί και πέρα θα ακολουθεί η συνέντευξη και μετά η επιλογή από τον υπουργό» σημειώνει ο πρωθυπουργός και προσθέτει:

«Αυτή διαδικασία έχει σημασία γιατί για πρώτη φορά θα δώσουμε ευκαιρίες σε πολλούς νέους ανθρώπους οι οποίοι στο παρελθόν δεν είχαν πρόσβαση σε αυτό το σύστημα επιλογής των διοικήσεων να αξιολογηθούν με αντικειμενικά κριτήρια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός τονίζει ακόμα ότι οι διοικητές των νοσοκομείων θα υπογράφουν συμβόλαια απόδοσης, θα μπορούν δηλαδή είτε να πάρουν μπόνους, αν τα πάνε καλά, είτε να τους απομακρύνει ο υπουργός από τη θέση τους αν αποτύχουν.

«Είναι μια μεγάλη επανάσταση αυτή που πάμε να δρομολογήσουμε για τον τρόπο επιλογής των διοικήσεων. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα που μπορούμε να το κερδίσουμε», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

@kyriakosmitsotakis_ Replying to @Κατερίνα Μαστορα ♬ original sound – Kyriakos MitsotakisZougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει