Βγήκαν από τη ντουλάπα τα φαντάσματα του παρελθόντος για να στηρίξουν δήθεν Πατσιαντά

ΑΡΘΡΟ του Διευθυντή του e-Volos.gr, Αντώνη Κουμιώτη, με αφορμή τις συνέπειες του 1ου γύρου των δημοτικών εκλογών στο Βόλο

Το βλάκα μπορείς να τον καταλάβεις από δυο ενδείξεις: μιλάει για πράματα που είναι γι’ αυτόν άχρηστα και εκφράζει γνώμη για κάτι που κανένας δεν τον ρωτάει.

Πλάτων

ΜΟΝΟΝ ως γελοιότητες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στην πόλη μας, αφότου η λαϊκή ετυμηγορία των συμπολιτών μας εκφράστηκε στις κάλπες του 1ου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, καταδικάζοντας την απερχόμενη δημοτική αρχή υπό τον Παναγιώτη Σκοτινιώτη και το κλειστό παρεάκι εξουσίας, που επί σειρά δεκαετιών όριζαν και καθόριζαν τις τύχες των ζωών μας και στέλνοντας στον 2ο γύρο, τους συνδυασμούς υπό τον Αχιλλέα Μπέο και τον Μαργαρίτη Πατσιαντά.

Η ΠΡΩΤΗ αντίδραση ήρθε την ίδια την βραδιά των εκλογών δια των χειλέων του απερχόμενου Δημάρχου Σκοτινιώτη, ζητώντας δημόσια από τον Πατσιαντά αρχικά να εξαπατήσει πολιτικά τον λαό του Βόλου, αρνούμενος τον ΣΥΡΙΖΑ, χάριν της στήριξης του οποίου τον ψήφισαν οι Βολιώτισσες και οι Βολιώτες και έπειτα ούτε λίγο – ούτε πολύ του ζήτησε να συνδιοικήσουν!

ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ώρες, το παράδειγμα του μη εκλόγιμου Πάνου, ακολούθησαν με επιστολές τους προς τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και άλλοι μη εκλόγιμοι. Όλοι μαζί, λένε, για να στηρίξουν δήθεν τον Πατσιαντά. Ναι, δήθεν και εξηγούμαι:

1. Αλήθεια κύριε Κώστα Καρτάλη, τί είναι αυτό βαθιά μέσα σας που σας κάνει να πιστεύετε ότι μπορείτε εσείς, ο εκλεκτός, ως Γ.Γ. Ολυμπιακών Αγώνων, της κας Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, ο εκλεκτός του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο “σύντροφος” του Γιώργου Παπανδρέου, του Παύλου Γερουλάνου και των άλλων “κηπουρών”, συγνώμη παιδιών ήθελα να γράψω, που ο λαός της Μαγνησίας σας έστειλε σπίτια σας, τί είναι αυτό που σας κάνει να πιστεύετε ότι μπορείτε με μία επιστολή σας να στηρίξετε τον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Μαργαρίτη Πατσιαντά; Μήπως έχετε ακόμα την ψευδαίσθηση κ. Καρτάλη, ότι υπάρχουν πολίτες στον Βόλο, πέραν αυτών του πολύ – πολύ στενού, σχεδόν ανύπαρκτου πλέον, κομματικού πύρηνα του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ που περιμένουν απλά ένα σας νεύμα;

2. Αλήθεια κύριε Μιχάλη Κουντούρη, τί είναι αυτό βαθιά μέσα σας που σας κάνει να πιστεύετε ότι μπορείτε εσείς, ο οποίος το 1998 και προκειμένου να καθίσετε ξανά στην καρέκλα του Δημάρχου, ως άλλος δούρειος ίππος ανοίξατε την κερκόπορτα του Δήμου Βόλου και εισέβαλε για πρώτη φορά η Νέα Δημοκρατία; Αν τα θυμάμαι σωστά, γιατί ήμουν μόλις 14ων ετών, ο κ. Μουλάς, υποψήφιος με τον κ. Μπέο, ήταν ένας από τους δικούς σας τότε δημοτικούς συμβούλους. Μεγάλο το έργο σας κ. Κουντούρη, ωστόσο η υπερ-φιλοδοξία σας έχει κρίθει και έτσι θα περάσει στην ιστορία… ως αυτοκαταστροφική!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ και επειδή αυτή η υπόθεση έχει πραγματικά κουράσει. Συνομιλώντας το πρωινό της Τετάρτης με τον κ. Πατσιαντά στο ραδιόφωνο, χάρηκα το γεγονός πως ούτε σε δηλώσεις άσκοπης πόλωσης προέβη, ούτε σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς έναντι του συνδυασμού του κ. Μπέου, τους 208 υποψηφίους συμβούλους του οποίου, ανθρώπους δηλαδή της διπλανής μας πόρτας, φίλους ακόμα και συγγενείς, συγκεκριμένα μνημονιακά κέντρα τους προσβάλουν νυχθημερόν τα τελευταία 24ωρα.

ΓΝΩΜΗ μου και την εκφράζω ελεύθερα, είναι πως τέτοιου είδους δηλώσεις, επιστολές και δημοσιεύματα, συγκεκριμένων προσώπων και κέντρων, έχουν ως κύριο σκοπό την δημιουργία κλίματος πόλωσης, το οποίο πραγματικά δεν αξίζει στην πόλη και στους κατοίκους της.

Ο ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΣ από τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς, πέραν αυτής του βολιώτικου λαού, όπως εξάλλου και ο κ. Αχιλλέας Μπέος, δεν έχουν την ανάγκη στήριξης κανενός, πόσο μάλλον αυτών, που καλά θα κάνουν, αντί να δηλητηριάζουν την πόλη, να επιστρέψουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και στην θέση που τους τοποθέτησαν οι Βολιώτισσες και οι Βολιώτες, ζώντας αυτοί καλά και αφήνοντας τον λαό να αγωνιστεί για τις τύχες των δικών του ζωών και των γενιών που ακολουθούν, ψηφίζοντας την Κυριακή εκείνον που υπαγορεύει η καρδιά και η ψυχή του.

Υ.Γ.1: Όταν το καράβι βουλιάζει και ο αριθμός των σωστικών λέμβων κρίνεται ανεπαρκής για όλους τους ναυαγούς, οι μισές σαν πέσουν στην θάλασσα αναποδογυρίζουν. Το αίσθημα της επιβίωσης βλέπετε είναι μοναδικό, γι’ αυτό και ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται.

Υ.Γ.2: Από την Δευτέρα, όποια και αν είναι η επιλογή των δημοτών, αυτό που θα γράψει η ιστορία είναι το εξής: Ότι οι Βολιώτισσες και οι Βολιώτες, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, ολοκλήρωσαν αυτό που ξεκίνησαν στις εθνικές εκλογές του 2012… ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΔΕΣΜΑ…!

Υ.Γ.3: Τέλος και ανεξαρτήτου αποτελέσματος, η αποτίμησή του από την Δευτέρα θα γίνει. Περί τούτου ας μην υπάρχει αμφιβολία. Η αποτίμηση θα γίνει και θα συνοδευτεί από ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ που θα εκθέσουν αρκετούς, σε τέτοιο σημείο, που δεν το φαντάζονται ούτε οι ίδιοι. Κοντός ψαλμός…!!!

Διαβάστε επίσης:

Το εύλογο πέρασμα Πατσιαντά στον 2ο γύρο και τα πολιτικώς εκβιαστικά διλήμματα Σκοτινιώτη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει