Βγήκαν τα μαχαίρια στο νοσοκομείο Νίκαιας


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019, 15:23

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Μετά την υπόθεση με τον περίφημο 80άρη της Καρδίτσας ο οποίος τοποθετήθηκε διοικητής του τοπικού νοσοκομείου για να αποφευχθεί πάραυτα και την επίσης σοβαρότατη υπόθεση του κ. Ηλία Δαλαΐνα στο Σισμανόγλειο, το κακό τρίτωσε για τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Οι νέες καταγγελίες αφορούν το ομολογουμένως σημαντικό αλλά και πολύπαθο δημόσιο νοσοκομείο της Νίκαιας, το οποίο εξυπηρετεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια τα δυτικά προάστια. Αναπληρωτής διοικητής στο εν λόγω νοσοκομείο τοποθετήθηκε με πρόταση Κικίλια ο Αναστάσιος -γνωστότερος ως Τάσος στους κομματικούς κύκλους της ΝΔ- Μύτογλου με καταγωγή από το Κερατσίνι. Γέννημα θρέμμα, δηλαδή, της Β’ Πειραιώς.

Κατά τις καταγγελίες εργαζομένων στο νοσοκομείο της Νίκαιας αλλά και του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου, ο Αναστάσιος Μύτογλου δεν διαθέτει τα ουσιαστικά προσόντα για να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις ενός αναπληρωτή διοικητή ο οποίος υπηρετεί σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας.

Ο κ. Μύτογλου σπούδασε φυσικοθεραπεία στο ΤΕΙ Λαμίας. Δεν υπάρχουν αναφορές οι οποίες να συνδέουν τις σπουδές του με την άσκηση ενός έστω παραϊατρικού επαγγέλματος που θα δικαιολογούσαν μία καριέρα αν όχι εντός νοσοκομείων, τουλάχιστον στον ευρύτερο τομέα της Υγείας στην Ελλάδα.

Αντιθέτως, ο κ. Μύτογλου φέρεται σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ να είναι ανασφάλιστος και άρα ανεπάγγελτος.

Στην πορεία του χρόνου ο Αναστάσιος Μύτογλου εμφανίζεται στη Σκωτία και δη στην τρίτη σε μέγεθος πόλη της, το Αμπερντίν με 210.000 κατοίκους. Εκεί από πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί από το ρεπορτάζ, ο ίδιος αρχίζει να ασχολείται μαζί με τον αδελφό του με τη λειτουργία μίας τοπικής οδοντιατρικής κλινικής. Στην κλινική αυτή εργάζονταν Έλληνες οδοντίατροι από την Ελλάδα, οι οποίοι προφανώς μετανάστευσαν για να βρουν μια καλύτερη τύχη εν μέσω της οικονομικής κρίσης που μάστιζε τη χώρα.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο από την ιατρική αυτή μονάδα στη Σκωτία, εκεί εργάζονται τουλάχιστον πέντε Έλληνες ιατροί καθώς και άλλοι 16 υπάλληλοι. Πρόκειται, δηλαδή, για μία μικρομεσαία επιχείρηση στον τομέα της Υγείας. Ορισμένοι δημοσιογράφοι του ευρύτερου χώρου εξυπηρέτησης της Κεντροδεξιάς κατά το παρελθόν (2016) είχαν χαρακτηρίσει το επαγγελματικό εγχείρημα των αδελφών Μύτογλου ως άκρο επιτυχημένο, επισημαίνοντας μάλιστα πως η εν λόγω επιχείρηση ήταν η γρηγορότερα αναπτυσσόμενη κλινική της Σκωτίας και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κλινικές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Αναστάσιος Μύτογλου είναι προφανώς φιλόδοξο άτομο. Επιχείρησε, λοιπόν, να διεκδικήσει στα σοβαρά πολιτικό ρόλο στη δεύτερη εκλογική περιφέρεια Πειραιώς. Ήθελε -ή του έταξαν-, να γίνει βουλευτής. Δεν του βγήκε όμως αυτό το χαρτί και μάλιστα η καριέρα του ως υποψήφιου πολιτευτή της Β’ Πειραιώς ήταν πολύ σύντομη και διεκόπη.

Κάτι, λοιπόν, χρωστούσε η Νέα Δημοκρατία στον Αναστάσιο Μύτογλου και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έσπευσε να εκπληρώσει κάποια υποχρέωση. Άλλωστε, όπως προκύπτει συνολικά από τη δημοσίευση του καταλόγου τοποθετήσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία, το βασικό κριτήριο που καθόρισε τις επιλογές δεν είναι ούτε οι γνώσεις ούτε τα εφόδια, αλλά η κομματική ταυτότητα. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης εξέπληξε με την ευθύτητά του όταν ερωτώμενος σχετικά απάντησε: «Μα ποιους θα τοποθετήσουμε στα νοσοκομεία; Τους ξένους;». Σε αυτήν τη μικρή φρασούλα κρύβεται και όλη η ουσία του πολιτικού παιγνίου που διαδραματίζεται κάθε φορά που αλλάζει κυβέρνηση. Από την Καρδίτσα έως το Κερατσίνι είναι πολιτικά και κομματικά ένα τσιγάρο δρόμος και ο Έλληνας πολίτης το γνωρίζει αυτό πια πολύ καλά.  

Ακούστε τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλη Γιαννάκου

 

Το zougla.gr απευθύνθηκε βεβαίως και συνομίλησε με τον κ. Μύτογλου, ο οποίος ωστόσο δεν θέλησε να τοποθετηθεί επίσημα για την υπόθεση και μας παρέπεμψε στο βιογραφικό του.

Ως προς την ουσία όμως αυτής της υπόθεσης και σύμφωνα με καταγγελίες, ο κ. Μύτογλου φέρεται να έχει ήδη εγκατασταθεί στο νοσοκομείο της Νίκαιας. Όχι βέβαια στα ρετιρέ αλλά στο κυλικείο, όπου του έχει παραχωρηθεί ένας χώρος για να υποδέχεται τους πολιτικούς του -και όχι μόνο- φίλους. Επισημαίνεται πως δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί θεσμικά η τοποθέτησή του. Αλλά και πάλι ακούγεται λίγο περίεργα ένας αναπληρωτής διοικητής σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της χώρας να εξυπηρετεί τις δημόσιες σχέσεις του μέσω του κυλικείου του νοσοκομείου Νίκαιας.

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει