Βελτίωση του επενδυτικού κλίματος τον Ιούλιο – Κίνδυνος να ανακοπεί η ανάκαμψη


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020, 12:59

Το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη βελτιώθηκε τον Ιούλιο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, αλλά η υποχώρηση των προσδοκιών υποδηλώνει ότι η ανάκαμψη από τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού μπορεί σύντομα να ξεθυμάνει, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας.

Ο δείκτης Sentix για την Ευρωζώνη αυξήθηκε στις -18,2 μονάδες από -24,8 τον Ιούνιο. Ο δείκτης για την τρέχουσα κατάσταση αυξήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στις -49,5 μονάδες από -61,5 τον Ιούνιο, αλλά ο δείκτης προσδοκιών υποχώρησε στις 19,5 από 21,8 μονάδες.

«Υπάρχει κίνδυνος η άνοδος να ξεθυμάνει το καλοκαίρι», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Sentix Μάνφρεντ Χίμπνερ. Οι επενδυτές ανέφεραν ότι αναμένουν πως μόνο περί το 60% των οικονομικών ζημιών που οφείλονται στον κορονοϊό θα καλυφθούν μέσα σε ένα έτος στην Ευρωζώνη.

Στη Γερμανία, οι επενδυτές αναμένουν ότι μόνο περί το 65% των ζημιών θα καλυφθεί σε ένα έτος παρά το πακέτο στήριξης της κυβέρνησης, με τον δείκτη των προσδοκιών να υποχωρεί επίσης ελαφρά στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020, 12:59

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει