Βιωματική εκπαίδευση των Mηχανικών Eμπορικού Nαυτικού με τον «ΠΡΩΤΕΑ»

Για 19 μαθητές της Γ’ Τάξης του 2ου ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας, ειδικότητας Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων του σχολικού έτους 2016-2017 η ειδικότητα Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού του Ναυτιλιακού Τομέα του 2ου ΕΠΑ.Λ. Ν. ΙΩΝΙΑΣ πραγματοποίησε εκπαιδευτική – πρακτική εκπαίδευση με το επιβατηγό πλοίο «ΠΡΩΤΕΑΣ», λαμβάνοντας μέρος στο ταξίδι Βόλος – Σκιάθος – Βόλος”.

Συνοδοί των μαθητών ήταν οι καθηγητές του Ναυτιλιακού Τομέα κ. Μπαντώλας Στέφανος, Παρίσης Δημήτριος και Ρήγας Αντώνιος.

unnamed5.jpg

Το ταξίδι αυτό ήταν προσφορά της Ναυτιλιακής εταιρίας «Α.Ν.Ε.Σ.» στους 19 μαθητές της Γ’ Τάξης Λυκείου ειδικότητας Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού.

Οι μαθητές και οι καθηγητές δέχθηκαν την άψογη φιλοξενία του Πλοιάρχου κ. Γιώργου Αντωνίου και του Α’ Μηχανικού κ. Κωνσταντίνου Κυπριώτη.

unnamed6.jpg

Κύριος σκοπός του εκπαιδευτικού ταξιδίου – πρακτικής εξάσκησης ήταν η απόκτηση εμπειριών από τη θέση για την οποία εκπαιδεύονται οι μαθητές μας ως μελλοντικοί μηχανικοί, συμμετέχοντας ως ενεργά μέλη του πληρώματος, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τη λειτουργία των μηχανών του πλοίου, των βοηθητικών μηχανημάτων, των σωστικών μέσων, των πυροσβεστικών μέσων, να δουν από κοντά τα όργανα ναυσιπλοΐας, της πλοήγηση του πλοίου, αλλά και τον τρόπο ζωής και των συνθηκών του επαγγέλματος.

unnamed7.jpg

Κατά την παραμονή στην Σκιάθο οι μαθητές επισκέφθηκαν το Ναυτικό Μουσείο Σκιάθου. Ο υπεύθυνος του μουσείου κ. Τζούμας Θεόδωρος μας ξενάγησε στα εκθέματα που υπάρχουν στο μουσείο, ώστε να γνωρίσουν οι μαθητές τον τρόπο κατασκευής και πλοήγησης σκαριών μιας παλιάς εποχής.

unnamed8.jpg

Στόχος των καθηγητών είναι ότι με την εναλλασσόμενη εκπαίδευση μεταξύ πλοίου και σχολείου, οι μαθητές να αξιοποιούν και να αφομοιώνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτήσαν μέσα από την διδασκαλία και τις εργαστηριακές ασκήσεις κατά την διάρκεια της φοίτησής τους στο σχολείο.

unnamed9.jpg

Μαθητές και καθηγητές ευχαριστούν το πλήρωμα του «ΠΡΩΤΕΑ» για την άψογη ενημέρωση, συμβάλλοντας με τον τρόπον τους στη καλύτερη και πληρέστερη εκπαίδευσή των μαθητών μας. Επίσης ευχαριστούν την εταιρία «Α.Ν.Ε.Σ.» και όλους αυτούς που βοήθησαν για την δωρεά του εκπαιδευτικού ταξιδίου.

unnamed10.jpg

unnamed4.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει