“Βούλιαξε” η ΚινέταΦωτογραφίες-Video: Νίκος Χριστοφάκης

Μεγάλες καταστροφές σε υποδομές, οικίες, επιχειρήσεις και σε περιουσίες της Κινέτας προκλήθηκαν τη νύχτα από τους χειμάρρους που ξεχείλισαν, εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που έπληξε την περιοχή γύρω στις 03.00 τα ξημερώματα, ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη έχουν μεταβεί στην περιοχή δύο συνεργεία της Περιφέρειας για την καταγραφή των ζημιών στις επιχειρήσεις.

Περισσότερα από 20 βαρέος τύπου μηχανήματα μαζί με αυτά του Δήμου Μεγαρέων επιχειρούν για την αποκατάσταση των υποδομών και τυχόν απεγκλωβισμούς.

 

 

Στο μεταξύ, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο 57ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, λόγω κατάρρευσης της γέφυρας από την υπερχείλιση του ρέματος της Πίκας, ενώ δεν προβλέπεται σύντομη αποκατάσταση, όπως ανέφερε ο κ. Κοσμόπουλος.

 

Οι ορμητικοί χείμαρροι, οι οποίοι δεν βρήκαν καμία αντίσταση στα Γεράνεια λόγω της αποψίλωσης που έχει υποστεί η περιοχή μετά την πυρκαγιά στην Κινέτα, έχουν παρασύρει ογκώδη «φερτά» υλικά, κορμούς δέντρων και τόνους λάσπη μετακινώντας αυτοκίνητα και πλημμυρίζοντας σπίτια, παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί ο καθαρισμός των ρεμάτων για την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων.

To zougla.gr με ρεπορτάζ του είχε «προειδοποιήσει» για τον τεράστιο κίνδυνο που ελλοχεύει για ολόκληρη την περιοχή:

Το καταστροφικό πέρασμα του «Γηρυόνη»

Το πέρασμα του «Γηρυόνη» από την περιοχή ήταν καταστροφικό, καθώς, όπως προαναφέρθηκε, υπερχείλισε το ρέμα της Πίκας, με αποτέλεσμα το νερό να φτάσει στο ύψος της εθνικής οδού, με κίνδυνο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας διεκόπη η κυκλοφορία στο 61ο χιλιόμετρο της Εθνικής, από την Κινέτα έως τους Αγίους Θεοδώρους, καθώς το ρέμα κατέβαζε φερτά υλικά προς την περιοχή.

Τα νερά από το ρέμα έφτασαν μέχρι τον κεντρικό δρόμο, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να δώσουν εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας και στην Παλαιά Εθνική Οδό.

 

 

Η εντολή που δόθηκε ήταν να κλείσει η Ολυμπία Οδός από τα διόδια του Καλαμακίου έως τους Αγίους Θεοδώρους και η Παλαιά Εθνική από τα διόδια της Ελευσίνας προς Κόρινθο έως και τα διόδια του Καλαμακίου.

Video από την Κινέτα 

Φωτογραφίες-Video: Πυροσβεστική, Facebook, KorinthostvΠηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει