Βρέθηκαν 13 πτώματα μετά την επίθεση τζιχαντιστώνΤα πτώματα 13 ανδρών ανέσυρε ο στρατός του Μαλί που αγνοούνταν μετά την επίθεση της περασμένης Δευτέρας στην περιοχή Ταμπανκόρτ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Οι 13 άνδρες ήταν θύματα τζιχαντιστών, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις δυνάμεις ασφαλείας.

Έξι εξ αυτών βρέθηκαν μέσα στα οχήματά τους στην Ταμπανκόρτ και άλλοι επτά κοντά στην κοινότητα Ινφοκαριτάν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αρχικά, είχαν εντοπιστεί από κατοίκους, που όμως «δίστασαν να πλησιάσουν λόγω του φόβου αντιποίνων από μέρους των τζιχαντιστών», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Δυνάμεις του Μαλί και του Νίγηρα διεξήγαγαν κοινή επιχείρηση εναντίον τζιχαντιστών στην περιοχή των συνόρων όταν έπεσαν σε ενέδρα, σύμφωνα με τον στρατό στην Μπαμακό. Οι «τρομοκράτες» έχασαν 17 άνδρες στη μάχη, ενώ περίπου 100 «ύποπτοι» συνελήφθησαν.

Η επίθεση της Δευτέρας χαρακτηρίστηκε βαρύ πλήγμα για τις ένοπλες δυνάμεις του Μαλί, που έχασαν πάνω από 100 στελέχη τους σε δύο επιθέσεις τζιχαντιστών τους τελευταίους μήνες (30ή Σεπτεμβρίου, 6η Νοεμβρίου), καθώς και ακόμα ένα τεκμήριο της συνεχιζόμενης επιδείνωσης της κατάστασης ως προς την ασφάλεια στην περιοχή και ευρύτερα στο Σαχέλ, που θορυβεί τη διεθνή κοινότητα.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019, 08:47

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει