Βρήκαν ελαφάκι που γεννήθηκε μέσα στις φλόγες και το έσωσανΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023, 05:51

Συγκινητική είναι η ιστορία που εκτυλίχθηκε την Τετάρτη στο νησί της Ρόδου, όταν εθελοντές που συμμετείχαν στην περιφρούρηση καμένων εκτάσεων στο χωριό Απόλλωνα στο νησί της Ρόδου, βρήκαν ένα νεογέννητο ελαφάκι το οποίο και διέσωσαν. 

Το ελαφάκι, ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και δε δέχονταν ούτε νερό ενώ ήταν φανερά εξουθενωμένο και νωθρό. Οι εθελοντές μετέφεραν το ελαφάκι στη φάρμα του Στέργου Σεντονά (υποστράτηγου ε.α της ΕΛΑΣ) ο οποίος επίσης κατάγεται από το χωριό Απόλλωνα και διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια μια μικρή ομάδα ελαφιών ειδικής ράτσας, μέσα στη φάρμα του. 

«Τα παιδιά έφεραν εδώ σήμερα λίγο μετά τις 10 το πρωί το ελαφάκι και ήταν σε πολύ κακή κατάσταση», είπε μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο κ. Στέργος Σεντονάς. «Το βρήκαν μέσα στα καμένα. Σε πολύ κακή κατάσταση, αδύναμο και φοβισμένο. Ήταν ουσιαστικά ετοιμοθάνατο και νηστικό. Συμβουλευτήκαμε ειδικούς και αμέσως προχωρήσαμε ξεκινήσαμε διαδικασία διάσωσης.

Φοβισμένο αρχικά αλλά στη συνέχεια ξεθάρρεψε. Με λίγη προσπάθεια, το δέχθηκε κοντά της η μία από τις δύο ελαφίνες που έχω και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το ονομάσαμε “Νικήτα”. 

Μέσα σε λίγες ώρες όχι μόνο κατάφερε να σταθεί στα πόδια του, αλλά άρχισε να παίζει και με τα άλλα ελαφάκια που έχω στη φάρμα. Το θαύμα της φύσης. Σε όλο του το μεγαλείο. Και γι αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι όσοι βοηθήσαμε», κατέληξε ο κ. Σεντονάς.

Πηγή:rodiaki.gr

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023, 05:51Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει