Βραζιλία: Νέα αποχώρηση από την κυβέρνηση Μπολσονάρου


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020, 20:36

Η Ρεζίνα Ντουάρτε, διάσημη σταρ και πρωταγωνίστρια σε πολλές βραζιλιάνικες σαπουνόπερες, ανακοίνωσε σήμερα ότι αποχωρεί από τη Γραμματεία Πολιτισμού της κυβέρνησης Μπολσονάρου, μόλις δύο μήνες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της.

Η Ντουάρτε είναι το τέταρτο μέλος της κυβέρνησης που εγκαταλείπει τον Μπολσονάρου μέσα σε διάστημα ενός μήνα: είχαν προηγηθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Σέρτζιο Μόρο, ο υπουργός Υγείας και ο διάδοχός του.

Η 72χρονη ηθοποιός, η οποία διέκοψε το πολυετές συμβόλαιό της με το τηλεοπτικό κανάλι TV Globo για να μπει στην κυβέρνηση, ανέλαβε επικεφαλής της Κινηματοθήκης του Σάο Πάουλο. Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ο Μπολσονάρου και η Ντουάρτε συζητούν χαμογελαστοί, όμως τα τοπικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι το κλίμα μεταξύ τους ήταν φορτισμένο. Η ηθοποιός είχε αρνηθεί μεταξύ άλλων να στηρίξει την «πολιτιστική σταυροφορία» εναντίον των ιδεών της Αριστεράς, όπως ήθελε ο πρόεδρος.

Όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Μάρτιο, η Ντουάρτε έδιωξε από μια σημαντική θέση τον Ντάντε Μαντοβάνι, έναν διευθυντή ορχήστρας ο οποίος είχε δηλώσει ότι η μουσική ροκ «οδηγεί στον σατανισμό». Ο Μαντοβάνι επέστρεψε στη θέση του στις 5 Μαΐου, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της ηθοποιού, αλλά στη συνέχεια είδε και πάλι την έξοδο.

Η Ντουάρτε είχε αντικαταστήσει τον Ρομπέρτο Αλβίμ, ο οποίος απολύθηκε αφού σε ομιλία του χρησιμοποίησε, παραφρασμένες, δηλώσεις του υπουργού Προπαγάνδας της ναζιστικής Γερμανίας Γιόζεφ Γκαίμπελς.

Ο Μπολσονάρου έχει καταργήσει τα υπουργεία Πολιτισμού και Αθλητισμού στην κυβέρνησή του και τα αντικατέστησε με Γραμματείες.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020, 20:36

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει