Βρετανία: Εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ βρέθηκαν θετικοί στον HIV – Είχαν δεχθεί επίθεση με μολυσμένες βελόνες


Τρεις υπάλληλοι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Iceland στη Βρετανία βρέθηκαν θετικοί στον ιό HIV μετά την επίθεση που δέχθηκαν από κλέφτες με βελόνες, δήλωσε ο Richard Walker.

Ο κ. Walker, εκτελεστικός πρόεδρος της Iceland Foods, μίλησε για την αύξηση των βίαιων επιθέσεων κατά του προσωπικού που εργάζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάθε εβδομάδα λαμβάνω κατά μέσο όρο 12 αναφορές για ”σοβαρά περιστατικά” όπου διευθυντές και άλλοι συνάδελφοι έχουν δεχθεί επίθεση στα καταστήματά μας, σχεδόν πάντα από κλέφτες καταστημάτων’», δήλωσε στη MailOnline.

«Οι συνάδελφοι δέχονται χαστούκια, γροθιές και απειλές με διάφορα όπλα, όπως μαχαίρια, σφυριά, πυροβόλα όπλα και υποδερμικές βελόνες.

Τρεις από τους συναδέλφους του καταστήματός μας είναι πλέον θετικοί στον ιό HIV ως αποτέλεσμα επιθέσεων με βελόνες πριν από αρκετά χρόνια. Άλλες επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα τραυματισμούς όπως σπασμένο σαγόνι και κάταγμα κρανίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γεγονός ότι τα θύματα μολύνονται από τον ιό HIV μετά από επιθέσεις με μολυσμένες βελόνες αποτελούσε επί μακρόν έναν σκοτεινό αστικό μύθο, αλλά τα σχόλια του κ. Walker δείχνουν ότι αυτό έχει γίνει πλέον πραγματικότητα.

Το προσωπικό άλλων αλυσίδων έχει δεχθεί γροθιές, μπουκάλια και μαχαιριές από κλέφτες – οι οποίοι, σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα ασφάλειας καταστημάτων, λειτουργούν όλο και περισσότερο σε οργανωμένες εγκληματικές συμμορίες.

Πηγή: ertnews, DailyMailZougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει