Βρετανικό Εργατικό Κόμμα: Το πάρτι τελείωσε, πρωθυπουργέ!Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022, 15:44

«Το πάρτι τελείωσε, πρωθυπουργέ! Το μόνο ζήτημα είναι αν το βρετανικό κοινό θα τον πετάξει έξω. Το κόμμα του θα τον πετάξει έξω; Ή θα έχει την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί;», δήλωσε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Κιρ Στάρμερ, στη Βουλή των Κοινοτήτων, απευθυνόμενος στον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη για τη συμμετοχή σε πάρτι στον κήπο της Ντάουνιγνκ Στριτ εν μέσω αυστηρού lockdown τον Μάιο 2020.

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε αν θα παραιτηθεί, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι δεν θέλει να προκαταλάβει τα συμπεράσματα της ανεξάρτητης έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη σειρά των πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ.

«Λυπάμαι πολύ που εκείνο το βράδυ δεν κάναμε διαφορετικά τα πράγματα… Όσο για το πολιτικό ζήτημα, δεν νομίζω ότι πρέπει να προκαταλάβουμε τα αποτελέσματα της έρευνας», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον ενώπιον της Βουλής.

Προηγουμένως ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε συγγνώμη για τη συμμετοχή του στη γιορτή στον κήπο της κατοικίας του και δήλωσε ότι κατανοεί την οργή που έχει αυτό προκαλέσει. «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Υπάρχουν πράγματα που δεν κάναμε σωστά και πρέπει να αναλάβω την ευθύνη».

«Γνωρίζω ότι αισθάνονται οργή με εμένα, για την κυβέρνηση της οποίας ηγούμαι όταν νομίζουν ότι στην ίδια την Ντάουνινγκ Στριτ οι κανόνες δεν τηρούνται από τους ανθρώπους που θεσπίζουν τους κανόνες», δήλωσε ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων ο Μπόρις Τζόνσον.

«Πήγα στον κήπο λίγο μετά τις 18:00 την 20ή Μαΐου 2020 για να ευχαριστήσω τις ομάδες του προσωπικού πριν επιστρέψω στο γραφείο μου 25 λεπτά μετά για να συνεχίσω να εργάζομαι», είπε. «Εκ των υστέρων, σκέφτομαι ότι θα έπρεπε να πω σε όλους να επιστρέψουν στα γραφεία τους».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022, 15:57Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει