Βροντερό “ΟΧΙ” στην κυβέρνηση και απεργία διαρκείας… αποφάσισαν οι Δικηγόροι

Με συντριπτική πλειοψηφία στις κάλπες και τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου

Με το 73% των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου να προσέρχεται στις κάλπες, ήτοι 424 από τους 581 εγγεγραμμένους και οι Δικηγόροι του Βόλου είπαν “ΟΧΙ” στις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Στις κάλπες του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου βρέθηκαν τέσσερα άκυρα ψηφοδέλτια και 408 έγκυρα, εκ των οποίων “ΟΧΙ” στο νέο Κώδικα ψήφισαν 373 και υπέρ του μόλις 35, ενώ για τους τρόπους αντίδρασης 373 ψήφισαν αποχή διαρκείας, 216 αποχή περιορισμένης διάρκειας και 133 απέρριψαν την επιλογή των κινητοποιήσεων.

Πανελλαδικά, σε ποσοστό που ξεπέρασε το 93% οι δικηγόροι εξέφρασαν με το δημοψήφισμά τους την κάθετη αντίθεσή τους στο νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ενώ το 60% από αυτούς φάνηκαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με αποχή διαρκείας.

Από τους συνολικά 21.538 δικηγόρους οι οποίοι προσήλθαν στις κάλπες, οι 18.510 (93,26%) είπαν “ΟΧΙ” στις τροποποιήσεις του Κώδικα, ενώ μόλις οι 1.334 (6,72) ψήφισαν “ΝΑΙ”.

Το Δ.Σ. του ΔΣΑ και η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας θα συνέλθουν άμεσα προκειμένου να εκτιμήσουν τα αποτελέσματα και να προχωρήσουν στην «υλοποίηση της πλειοψηφούσας θέσης του δικηγορικού σώματος».

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Βασίλης Αλεξανδρής σε δήλωση του ανέφερε ότι:

«Οι δικηγόροι της Αθήνας συλλογικά, δυναμικά και με αίσθημα ευθύνης έναντι του θεσμικού τους ρόλου εξέφρασαν τη θέση τους για το κατατεθέν νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Ένα νομοσχέδιο που αφορά τον κάθε πολίτη και την πραγμάτωση του δικαίου.

Επιβεβαίωσαν την κατηγορηματική -προϊόν εμπεριστατωμένων παρατηρήσεων- αντίθεσή τους στις προτεινόμενες τροποποιήσεις βασικών κεφαλαίων του Κώδικα. Εναντιώθηκαν στον προσχηματικό διάλογο και τον εμπαιγμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Διεκδίκησαν και διεκδικούν την ποιότητα της νομοθεσίας, την ορθή και δίκαιη απονομή της δικαιοσύνης, την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων του πολίτη, την κατίσχυση των αρχών του κράτους δικαίου.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι ένα καθαρό μήνυμα προς όλους: την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τους φορείς της νομοθετικής λειτουργίας, την κοινωνία».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει