Βόλος: Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΝ για την αυριανή δίκη για το Σινε “Νίκη”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

ΟΤΑΝ Η ΑΝΟΧΗ ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΚΕ (η περίπτωση του cine <<Νίκη>>)

Πέρσι στις 7 Μάρτη με πρωτοβουλία ατόμων ανοίγει το, για 27 χρόνια εγκαταλελειμμένο, cine <<Νίκη>>. Μετά από ένα ιδιαίτερα μαζικό τριήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, αποφασίστηκε η συνέχεια της επαναλειτουργίας του χώρου ως ανοιχτό κοινωνικό κέντρο για την περιοχή με σκοπό να στεγάσει πολιτικές, πολιτιστικές δράσεις και συλλογικές διαδικασίες. Στις 16 του ίδιου μηνός, μετά από εντολή του δημάρχου Σκοτεινιώτη αστυνομικές δυνάμεις εισβάλουν και σφραγίζουν το χώρο ενώ συλλαμβάνουν 4 άτομα από κοντινό πάρκο της περιοχής, με μια επιχείρηση στρατιωτικού τύπου. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται, μετά από μήνυση του δήμου, για φθορά δημόσιας περιουσίας (!) και οδηγούνται στα δικαστήρια με αυτεπάγγελτη δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Αυτό το συμβάν έρχεται να αποτελέσει μια εικόνα από το μέλλον που η τρικομματική κυβέρνηση ετοίμαζε, με τη βίαιη εκκένωση χώρων-κοινωνικών αντιστάσεων, επιστρατεύσεις απεργιών, στρατόπεδα συγκέντρωσης και επιχειρήσεις τύπου <<Ξένιος Δίας>>, συλλήψεις-απαγωγές αγωνιστών (βλέπε συλληφθέντες Σκουριές). Πριν ακόμα το δόγμα μηδενικής ανοχής, όψη του <<κράτους έκτακτης ανάγκης>>, εκφραστεί κυβερνητικά, ο δήμαρχος Σκοτεινιώτης (εκλεγμένος με ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) το εγκαινιάζει στην πόλη μας, αποδεικνύοντας ότι το καθεστώς τρομοκρατίας των από πάνω δεν είναι απλά ένας δεξιός παροξυσμός της ΝΔ και του κ. Δένδια αλλά συνολική πολιτική επιλογή της τρικομματικής κυβέρνησης, αναγκαία για την απρόσκοπτη εφαρμογή των μνημονίων.

Μέσα σε ένα κοινωνικό καθεστώς που επιβάλλει τον κοινωνικό κανιβαλισμό και διευρύνει την μεροληψία υπέρ του πλούτου(εγκαταλελειμμένα δημόσια κτίρια- άστεγοι, απουσία σχολείων στην επαρχία-άνεργοι δάσκαλοι), κινήσεις διεκδίκησης και επανοικειοποίησης του δημόσιου χώρου σαν κι αυτή, κινήσεις στέγασης της αυτοργάνωσης, της αλληλεγγύης και του πολιτισμικού αντιπροτάγματος, αποτελούν εικόνα από το μέλλον που παλεύουμε να κάνουμε παρόν για τη νεολαία.

Και όπου αυτό το μέλλον καταστέλλεται, θα μας βρίσκουν απέναντι τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/5 ΣΤΙΣ 9.00

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Νεολαία Συνασπισμού Βόλου,

Μπορεί επίσης να σας αρέσει