Βόλος: Οι συνταξιουχικές οργανώσεις χαιρετίζουν αυτούς που πήραν μέρος στην Πανελλαδική συγκέντρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις του νομού Μαγνησίας, χαιρετίζουν τους συνταξιούχους της Μαγνησίας που πήραν μέρος, στην μαζική Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε χτες στην πλατειά Κλαυθμώνος και ολοκληρώθηκε με την πορεία στο μέγαρο Μαξίμου.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ!!!

Ούτε το ταξίδι, ούτε η βροχή, ούτε η προχωρημένη – για πολλούς – ηλικία στάθηκαν εμπόδιο για να γεμίσουν ασφυκτικά χτες οι δρόμοι της Αθήνας από τους χιλιάδες συνταξιούχους από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, που πήραν μέρος στο μεγαλειώδες Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που οργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ, ΤΑΕΟΑΕΕ. Η ιδιαίτερα μαζική κινητοποίηση των απόμαχων της δουλειάς επέβαλλε στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά να «ανοίξει» την πόρτα στο Μέγαρο Μαξίμου και να πραγματοποιηθεί συνάντηση με αντιπροσωπεία των χιλιάδων διαδηλωτών.
Ο πρωθυπουργός – σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μετά η αντιπροσωπεία των συνταξιούχων – απέφυγε να απαντήσει στα καυτά προβλήματα και στα αιτήματά τους και δήλωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα καλέσει σε συνάντηση τους υπουργούς Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για να συζητήσουν με βάση το υπόμνημα που κατατέθηκε και να δοθούν απαντήσεις στα αιτήματα.

Τα αιτήματα
Με το υπόμνημα που παραδόθηκε στον πρωθυπουργό οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις απαιτούν:

·Αποκατάσταση στις Κύριες και Επικουρικές συντάξεις, στα δώρα, και επιδόματα. Καμία περικοπή στις δαπάνες, για Φάρμακα και δημόσια Υγεία. Κατάργηση των χαρατσιών της φοροληστείας, και όλων των αντισυνταξιουχικών, αντιασφαλιστικών νόμων και μνημονίων. Να επανέλθουν όλες οι παροχές για τα προγράμματα λουτροθεραπείας και θεραπευτικού τουρισμού.
·Κανένα δημόσιο νοσοκομείο, πολυϊατρείο ή νοσοκομείο του ΙΚΑ ή άλλου Ταμείου να μην κλείσει ή συγχωνευτεί, και να ανοίξουν όσα έχουν κλείσει.
·Να γίνουν άμεσες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, για την κάλυψη των αναγκών μας. Με μόνιμη και σταθερή δουλειά.
·Να καταργηθεί κάθε είδους πληρωμή των ασθενών για περίθαλψη, στα εξωτερικά ιατρεία, των δημοσίων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας και η συμμετοχή τους σε φάρμακα και εξετάσεις.
·Να επανέλθουν τα «κουρεμένα» στα αποθεματικά των Ταμείων με ευθύνη του Κράτους. Οχι στον τζόγο, που τα έχουν τοποθετήσει. Αμεσα μέτρα για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής.
·Αποκλειστικά, δημόσιο, δωρεάν ενιαίο, καθολικό σύστημα Υγείας και Πρόνοιας με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, στην Υγεία. Να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων – συνταξιούχων στον κλάδο της Υγείας».

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις του νομού Μαγνησίας εκτιμούν ότι οι αγώνες δεν σταματάνε εδώ και θα συνεχιστούν μέχρι να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα και καλούν τους συνταξιούχους της περιοχής να συσπειρωθούν και να οργανωθούν στους συλλόγους τους.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ – ΤΑΕ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΕΒΕ – ΤΣΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ ΠΕΡΙΦ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ»

Βόλος, 20/04/2013

Μπορεί επίσης να σας αρέσει