Βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου καθυστερεί τις πτήσεις στο αεροδρόμιο ΦρανκφούρτηςΟι επιβάτες που θα χρησιμοποιήσουν την Κυριακή το Διεθνές Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης θα πρέπει να προετοιμαστούν για πιθανές καθυστερήσεις. Κι αυτό γιατί κάποιοι από τους διαδρόμους θα τεθούν εκτός λειτουργίας, αφού μηχανικοί θα εξουδετερώσουν μια βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η εταιρεία διαχείρισης Fraport.

Η εταιρεία συμβούλεψε τους ταξιδιώτες να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρείες των πτήσεών τους, προκειμένου να ενημερωθούν από τον ιστότοπο και την ηλεκτρονική εφαρμογή του Διεθνούς Αεροδρομίου για πληροφορίες σχετικά με καθυστερήσεις πτήσεων στις προγραμματισμένες αναχωρήσεις και αφίξεις.

Η Fraport ανέφερε ότι η έκταση της διαταραχής λειτουργίας του αεροδρομίου θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες, που θα καθορίσουν πόσο ευέλικτα μπορούν να εκτραπούν οι πτήσεις. Η διαταραχή της λειτουργίας του αεροδρομίου αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:00, ώρα Γκρίνουιτς (13:00 ώρα Ελλάδας) και θα επηρεάσει επίσης τις δημόσιες μεταφορές.

Τουλάχιστον 16.500 άνθρωποι που διαμένουν σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από την τοποθεσία της βόμβας, κοντά στον πύργο του κτιρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο ανατολικό τμήμα της πόλης θα απομακρυνθούν ενώ οι μηχανικοί θα εξουδετερώνουν την βόμβα 500 κιλών, όπως έκαναν γνωστό οι αστυνομικές αρχές.

Περίπου 68 εκατομμύρια επιβάτες χρησιμοποιούν κάθε χρόνο το Διεθνές Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης που βρίσκεται περίπου 14 χιλιόμετρα ανατολικά του σημείου της βόμβας. 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 6 Ιουλίου 2019, 11:28

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει