Γάζα- Ισραήλ: 5 μέλη του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου νεκρά σε επιθέσεις εναντίον ασθενοφόρων


Πέντε μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, οι τέσσερις από αυτούς σήμερα, όταν δέχθηκαν πλήγματα τα ασθενοφόρα στα οποία επέβαιναν.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, η μεγαλύτερη ανθρωπιστική οργάνωση στον κόσμο με περισσότερους από 16 εκατομμύρια εθελοντές, επιβεβαίωσε τον θάνατο των πέντε μελών της «λόγω των εχθροπραξιών στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας». Η οργάνωση, που εδρεύει στη Γενεύη, έκανε έκκληση να προστατευθούν οι άμαχοι και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα Τετάρτη, σε δύο διαφορετικά περιστατικά, χτυπήθηκαν ασθενοφόρα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις εθελοντές της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου που βοηθούσαν ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Προηγουμένως, το Σάββατο, ένας οδηγός ασθενοφόρου του Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ (το ισραηλινό αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού) στο Ισραήλ σκοτώθηκε ενώ οδηγούσε ασθενοφόρο για να φροντίσει τους τραυματίες», ανέφερε η οργάνωση.

«Η Διεθνής Ομοσπονδία επαναλαμβάνει την έκκλησή της προς όλες τις πλευρές, να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Οι άμαχοι, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, τα νοσηλευτικά ιδρύματα και οι πολιτικές υποδομές θα πρέπει να προστατεύονται συνεχώς. Δεν αποτελούν στόχο», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣZougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει