Γενικό lockdown δύο εβδομάδων στη Δυτική ΌχθηΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020, 06:00

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Στάγιεχ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σε όλη τη Δυτική Όχθη θα επιβληθεί γενικό lockdown διάρκειας δύο εβδομάδων, καθώς τα κρούσματα του Covid-19 στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη αυξάνονται ραγδαία.

Στο τηλεοπτικό διάγγελμά του ο Στάγιεχ διευκρίνισε ότι όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα κλείσουν από την Κυριακή. Από το βράδυ της Πέμπτης απαγορεύεται η κυκλοφορία ιδιωτικών και δημόσιων μέσων μεταφορών και στις έντεκα επαρχίες της Δυτικής Όχθης, εκτός από εκείνα που μεταφέρουν ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Γήπεδα και άλλοι αθλητικοί χώροι, κομμωτήρια και εστιατόρια θα κατεβάσουν επίσης ρολά. Όλα τα καταστήματα και οι κυβερνητικές υπηρεσίες που θα παραμείνουν ανοιχτά θα λειτουργούν με χωρητικότητα στο 30%.

Στις 7 Δεκεμβρίου η Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε ότι επιβάλλει γενική καραντίνα μίας εβδομάδας στις 4 από τις 11 επαρχίες, όμως το μέτρο αυτό δεν ήταν αρκετό για να μειωθούν οι νέες μολύνσεις.

Λόγω της υγειονομικής κατάστασης η Χριστουγεννιάτικη λειτουργία στη Βηθλεέμ, την οποία παρακολουθούν συνήθως εκατοντάδες άνθρωποι, φέτος θα τελεστεί χωρίς την παρουσία πιστών.

Συνολικά, από την έναρξη της πανδημίας στη Δυτική Όχθη έχουν καταγραφεί 86.594 κρούσματα και 846 θάνατοι.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020, 06:00Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει