Γερμανία: Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύτεις με τον 35χρονο που κρατά όμηρο την 4χρονη κόρη του στο αεροδρόμιο του Αμβούργου


Η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο του Αμβούργου παραμένει σε αναστολή από το πρωί της Κυριακής (5/11) εξαιτίας του περιστατικού ομηρείας στην πίστα του αερολιμένα, μετά την πιθανολογούμενη απαγωγή παιδιού, από τον πατέρα του στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής διαμάχης, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, ο άνδρας έχει ζητήσει να του επιτραπεί να ταξιδέψει για την Τουρκία με την τετράχρονη κόρη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται», έγραψε την Κυριακή (5/11) στο Χ η αστυνομία περίπου 15 ώρες, αφότου ο 35χρονος οπλισμένος άνδρας έσπασε με το αυτοκίνητό του, την μπάρα στην πύλη του αεροδρομίου και εισήλθε στην πίστα, πυροβολώντας δύο φορές στον αέρα και εκτοξεύοντας δύο φλεγόμενες φιάλες, που έμοιαζαν με βόμβες μολότοφ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Στο αυτοκίνητο επέβαινε και η τετράχρονη κόρη του. Ο άνδρας στάθμευσε δίπλα σε ένα αεροπλάνο της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Turkish Airlines.

«Κινητοποιήσαμε ψυχολόγους της αστυνομίας και τώρα μιλάμε με τον δράστη, ελπίζουμε σε μια λύση μέσω διαπραγμάτευσης», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Σάντρα Λέβγκρουν. Η ίδια χαρακτήρισε «πολύ καλή ένδειξη» ότι ο πατέρας της οικογένειας παραμένει σε επικοινωνία με τις αρχές «για τόσο μεγάλο διάστημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία ανέφερε ότι πιστεύει ότι το περιστατικό συνδέεται με «διαμάχη για την επιμέλεια ενός παιδιού» και υποτήριξε ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται στα τουρκικά.

Νωρίτερα, η σύζυγος του δράστη είχε ενημερώσει την αστυνομία για την απαγωγή του παιδιού, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει