Γερμανός κυβερνήτης «καπέλο» στο Μαξίμου

Ένας Γερμανός και ένας Έλληνας, ο Χορστ και ο Γιώργος Γλυνός, αναλαμβάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου τα… κλειδιά της ελληνικής κυβέρνησης, μετά από την πρόταση του Ζ.Μ Μπαρόζο που υιοθέτησαν οι «15» μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου.

Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση σπεύδει να επιβεβαιώσει εμπράκτως την απαίτηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β.Σόιμπλε για τον περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας.

Όπως δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής», η έλευση Ραϊχενμπαχ στην Αθήνα, αλλάζει εκ βάθρων τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης, και δεν αποτελεί μόνο μια διαδικαστική αλλαγή, όπως υποστηρίζει το Μαξίμου. Εγκαθίσταται σε ρόλο τοποτηρητή του συνόλου της ελληνικής κυβέρνησης μια ομάδα Ευρωπαίων τεχνοκρατών που θα ελέγχουν σημείο προς σημείο το Μεσοπρόθεσμο. Το μείζον είναι ότι δεν θα έχει στη δικαιοδοσία της μόνο την επιτάχυνση εκταμίευσης των κοινοτικών κονδυλίων όπως έλεγε η κυβέρνηση μέχρι σήμερα, και θα αναφέρεται αποκλειστικά στους Μπαρόζο και Ρεν έχοντας τη δυνατότητα ακόμα και να διακόπτουν την πορεία δανεισμού της Ελλάδας, εφόσον θεωρήσουν ότι συντρέχει λόγος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει